Regija
PREKRŠAJNE PRIJAVE VLASNICIMA

Vasine Laze: Tri psa ugušila dva janjeta
Objavljeno 27. listopada, 2014.

POŽEGA - U Požeško-slavonskoj županiji prošloga su vikenda dva vlasnika psa koji ih nisu držali pod nadzorom dobila prekršajne prijave. U jednom slučaju nastradali su janjci, a u drugom srećom samo PVC vrećica.

Prvi slučaj dogodio se u subotu oko 14.50 sati u mjestu Vasine Laze kada su u ograđeni prostor s ovcama u vlasništvu 79-godišnjeg Sime Gavrića ušla tri psa u vlasništvu 36-godišnjaka te ugušila dva janjeta. Protiv 36-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

- U nedjelju oko 12 sati na raskrižju ulica Cvjetne i Priorljavske u Požegi, 40-godišnjak je na ulici bez nadzora ostavio svog psa. Pas je potom sustigao 67-godišnjaka te lajao i grizao PVC vrećicu koju je 67-godišnjak nosio u ruci. Protiv 40-godišnjaka slijedi prekršajni nalog - doznajemo od Nikoline Janković iz PU požeško-slavonske.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

- Potrebno je da se vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodcem i brnjicom - upozoravaju iz policije.S.Lacić

PAS NAPAO KONOBARA

Ljetos je 25-godišnjeg konobara iz Vukovara napao pas u ugostiteljskom objektu u turističkom naselju u Rovinju. U jednom je trenutku pas na povodcu bez brnjice skočio i ugrizao za nogu 25-godišnjaka lakše ga ozlijedivši. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira vlasniku psa, 68-godišnjem njemačkom državljaninu naplaćena je novčana kazna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike