Mozaik
TUŽNA OBLJETNICA - MLADA GLUMICA POGINULA JE PRIJE GODINU DANA

Sjećanje na Dolores i u filmu “Naslovnica”
Objavljeno 24. listopada, 2014.
Često ne znam što bih sa šansama, kaže Dolores u filmu

Prošla je puna godina dana otkad je u 32. godini u prometnoj nesreći 23. listopada 2013., poginula mlada glumica Dolores Lambaša.

Iako je uvijek živjela pod povećalom javnosti, a mediji joj nisu ni u jednom trenutku dali mira, Dolores je sve uspone i padove podnosila sa smiješkom na licu. Šibenčanku je ljubav za glumom dovela do Zagreba, gdje je završila Akademiju dramskih umjetnosti i počela svoj put prema uspjehu. Prvi put na malim ekranima pojavila se u epizodnim ulogama – u seriji “Odmori se, zaslužio si”. Godine 2008. pojavila se u serijama “Zauvijek susjedi” i “Zakon ljubavi”. Prvu filmsku ulogu ostvarila je u filmu “Pravo čudo”, da bi 2009. godine ostvarila hvaljenu ulogu Dee u filmu “Vjerujem u anđele”. Potom 2010. snima film “Tumor” te se pojavila u seriji “Najbolje godine”. Zahvaljujući uspješnoj seriji “Ruža vjetrova”, Dolores se uvukla pod kožu ljubiteljima sapunice i svakodnevno ih uveseljavala s malih ekrana.

Medije je, osim glumačkih ostvarenja, uvijek zanimao i njezin privatan život koji ona i nije previše skrivala. Često je bila u vezama s muškarcima koji su bili stariji od nje: Ivom Gregurevićem, Franom Lasićem i Dikanom Radeljakom.

- Sretna sam jer danas imam podršku, iskustvo, energiju i hrabrost da realiziram započeto. Kao i ljubav, svijest, odgovornost i znanje što želim i kamo me to vodi. Sreća je zaigrana, titrajuća meta, ali ja sam opaki Strijelac kad se zainatim! Samo da Bog da zdravlja svima nama! - izjavila je Dolores prije tri godine u intervjuu za hot.hr gdje je otvoreno progovorila i o svojoj vezi s Radeljakom.

U veljači je Silvana Menđušić na ZagrebDoxu predstavila film “Naslovnica”, posvećen upravo Dolores. Iako je na početku trebao prikazivati život nekoliko poznatih Hrvatica, nakon tragične smrti glumice, Menđušić ga je odlučila potpuno izmijeniti i napraviti priču o Dolores. Priča o popularnoj glumici prikazana je kao rad koji povezuje problem suživota glume i slave, sukobljavajući ga s fenomenom celebritymanije i kompleksnog odnosa “javne osobe” s javnošću i neizbježnim medijima.

- Nisam realizirana ni u jednom smislu, ni kao žena, ni kao osoba, ni kao glumac. Ne mogu ja s 31 godinom biti finalizirana do kraja, iako sam imala šanse mnogo više napraviti, ali kad ja često ne znam što bih sa šansama - ispričala je Dolores u filmu “Naslovnica”, koji je ovih dana krenuo u redovnu distribuciju u zagrebačkim kinima Dokukinu (KIC), Metropolis (MSU) i Art kino Grič. Nakon Zagreba film će krajem listopada zaigrati u nezavisnim kinima u nekoliko ostalih hrvatskih gradova.(T.K.)

U FILMU

GLUMICA ISKRENO PROGOVARA O SVOJEM PRIVATNOM ŽIVOTU

Matavulju prijeti 12 godina zatvora

Glumcu Stojanu Matavulju u svibnju je potvrđena optužnica za izazivanje prometne nesreće na autocesti kod Oprisavaca, u kojoj je poginula njegova suputnica Dolores Lambaša. Prijeti mu 12 godina zatvora. Odluku o ozakonjenju optužnice donijelo je optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Rasprava će se najvjerojatnije sazvati ove jeseni.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike