Regija
OBNOVA VALPOVAČKE OSNOVNE ŠKOLE

Zamjenjuje se krov, a potom i stolarija
Objavljeno 22. listopada, 2014.
Novi limeni krov postavit će se na već postojeću šindru

VALPOVO – Skele koje su proteklih dana postavljene oko zgrade Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu označile su konačno početak obnove krovišta školske zgrade, na koju se čeka već godinama, potvrdio nam je prof. Dalibor Košutić, ravnatelj valpovačke osnovne škole.

Iako je prvobitno bilo predviđeno da se obnova krovišta odvija u dvije faze, ravnatelj Košutić kaže da se od te varijante odustalo te da će upravo započeta obnova obuhvatiti kompletno krovište, radovi će biti završeni do kraja mjeseca ako to vrijeme bude dopustilo. Obnova krovišta, koju financira Osječko-baranjska županija, stoji oko 240.000 kuna, a, prema predloženom rješenju, postojeća šindra prekrit će se novim krovnim oblogama od lima. Radove će izvesti donjomiholjačka građevinska tvrtka Zitex d.o.o.

Učenici valpovačke škole najsretniji su zbog novog krova, jer će to značiti prestanak višegodišnjih problema s prokišnjavanjem u učionicama za svake jače kiše.

Sanacija krovišta neće biti i jedini zahvat na obnovi valpovačke škole. Ravnatelj Košutić, naime, krajem idućeg mjeseca očekuje informaciju je li škola i na indikativnoj listi za kompletnu obnovu. A nađe li se na tom popisu, Valpovčani najavljuju da prvo kreću u obnovu stolarije. Na zgaradi je zamijenjena samo trećina stolarije, a preostala potječe još s kraja pedesetih godina prošlog stoljeća, kada je škola građena. Kako bi sve učionice dobile nove prozore i vrata, potrebno je osigurati još oko 400.000 kuna.

Na žalost, to nisu i jedini zahvati koji bi trebali pridonijeti boljim uvjetima rada u školi.

- Zbog iznimno velikih troškova, hitno nam je potrebno promijeniti postojeći način grijanja u školi, na lož-ulje, tako da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za prelazak na grijanje na plin - poručuje ravnatelj.

Lidija ANIČIĆ

OBNOVA KROVIŠTA, KOJU FINANCIRA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA, STOJI OKO

240.000

kuna, a da bi sve učionice dobile novu stolariju, potrebno je još oko

400.000

kuna

Kompletna obnova dvorane

Velikim planovima i zahvatima u valpovačkoj školi u bližoj bi se budućnosti trebala pridružiti i kompletna obnova sportske dvorane u vrijednosti od 250.000 eura. Taj veliki posao Valpovčani namjeravaju realizirati uz pomoć Regionalne razvojne agencije.

Škola želi s lož-ulja prijeći na grijanje na plin

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike