Mozaik
POPULARNA SPLITSKA GANGSTA RAP

Kiša metaka zasula vinkovačku
publiku odličnom svirkom
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Splitska gangsta rap atrakcija Kiša metaka održala je odličan koncert u vinkovačkom “Plusu”. Ususret ovom velikom koncertu, koji je oduševio sve poklonike ove vrste glazbe, nastupili su vinkovački producenti, beatboxeri, raperi i DJ-i Lil’Bear, Siky, Milka, Antebiotik i DJ Oliver.

- Radimo zajedno u raznim formacijama gotovo deset godina, a pod imenom Kiša metaka skupa smo oko dvije godine. Ideja je začeta još ranije kad je Papi bio na fakultetu i rekao da bi trebalo napraviti gangsta rap grupu. Kulminacija našeg rada bilo je izdavanje tog albuma “Kiša metaka”, koji je prvo išao na internet bez nekih detaljnih planova, međutim, u prvih tjedan dana pojavljivanja odaziv ljudi je bio više nego dobar te smo donijeli odluku da se moramo skupiti i raditi koncerte. Prvi nastup radili smo bez DJ-a, na koncertu u Splitu, nakon toga nam je došao DJ Vrh i uz njega smo napravili mnogo toga. Ime benda Kiša metaka odabrali smo jer to zvuči nekako moćno i dobro, odmah upada u uho. Moramo istaći da nam je Vuco uzor po davanju imena albuma, jer kod njega su imena albuma poput “Vuco I”, “Vuco II” itd. Što se planova tiče mogu reći da ćemo do kraja godine imati još mnogo dogovorenih koncerata - istaknuo je Vuk Oreb, iz Kiše metaka.

Članove benda u raznim formacijama čine Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi i Vuk Oreb. Hitovima poput "Konan", "Drei Millionen", “Mejaši”, ili "Pazar", privukli su nevjerojatan odaziv publike te projektu pridružili i live postavu u sastavu Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Vuk Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum 'n' bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi.M.Kokaj

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike