Novosti
IZMJENE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK

Veće plaće i mirovine stižu već u prosincu
Objavljeno 6. listopada, 2014.
Neoporezivi dio dohotka će se sa 2200 povećati na 2600 kuna

Vezani članci

MINUS ĆE POKUŠATI POKRITI ŠTEDLJIVIJIM POSLOVANJEM

Porezna reforma Našicama uzima tri milijuna kuna, a Đurđenovcu pola milijuna kuna

Nešto veće netoplaće većina zaposlenih u Hrvatskoj trebala bi primiti već u prosincu, a povećanju se mogu nadati i umirovljenici.

Naime, prema neslužbenim informacijama, otad će krenuti najavljivane izmjene poreza na dohodak prema kojima će se neoporezivi dio dohotka s 2200 kuna povećati na 2600 kuna. Povećanje neoporezive osnovice za 400 kuna moglo bi povećati plaće oko 1,2 milijuna radnika, a podizanje granice za naplatu stope od 40 posto donijet će nešto više novca za njih 150 tisuća.

Također, Ministarstvo financija Borisa Lalovca prihvatilo je inicijativu Sindikata umirovljenika Hrvatske da se u okviru te miniporezne reforme poveća i neoporezivi dio mirovina s 3400 na 3800 kuna. Sindikat umirovljenika jučer je to potvrdio, ističući kako je Ministarstvo prihvatilo njihovu inicijativu za povećanjem osobnog odbitka za umirovljenike i uvrstilo ga u prijedlog Zakona o porezu na dohodak. Prema tim izmjenama, oko 80 tisuća hrvatskih umirovljenika bit će oslobođeno plaćanja poreza na dohodak, a bar još 145 tisuća umirovljenika moglo bi dobiti uvećane mirovine.

Dijana PAVLOVIĆ

145

tisuća umirovljenika moglo bi dobiti uvećane mirovine

3800

kuna iznosit će neoporezivi dio mirovine

Možda ste propustili...

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Pad cijena u proizvodnji

SVEUČILIŠNI PROFESOR DAMIR AGIČIĆ:

Historiografija pod političkim pritiscima