Mozaik
TS ZLATNI VEZ - SPOT ZA PJESMU “BILA JE U TAMI SJAJ”

Energični tamburaši koji ne misle stati
Objavljeno 4. listopada, 2014.
Prošle su godine na Požeškom festivalu ušli u finale

Mladi su, energični, motivirani, rasplesani, odlično se snalaze na “daskama koje život znače” i - jako dobro sviraju i pjevaju!

Riječ je o tamburaškom sastavu Zlatni vez, koji je sinoć na Croatian music chanelu (CMC) imao promociju drugog video-spota za pjesmu “Bila je u tami sjaj”. Kako su tekla priprema za realizaciju video-spota porazgovarali smo sa Borisom Šilijim, glavnim vokalom Zlatnog veza.

- Spot je snimio Marko Zeljković iz Studija 69 iz Vinkovaca, i moram reći da nam se svima svidio. Radnja je smještena u 20-e godine prošlog stoljeća. Bend dolazi na zabavu lokalnog moćnika i pjevač tada ugleda njegovu ženu. Pojavljuju se tada slike iz prošlosti, na temu ljubavi naravno. Uglavnom. u jednom trenutku dolazi do svađe, vade se i pištolji - sa smijehom govori Šili, dodajući da je najbolje pogledati spot, jer tako se najbolje osjeti poruka ovog zanimljivog uratka.

U spotu uloge imaju i glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Vjekoslav Janković i Katarina Baban, a pojavljuju se i plesači Športsko plesne udruge Feniks iz Osijeka. Tekst i glazba djelo je Hrvoja Bogutovca, dok su aranžman potpisali Željko Nikolin i Mišo Tomin.

Sedam je članova TS Zlatni Vez. Osim Borisa Šilija koji je glavni vokal i svira brač, to su još Mišo Tomin - brač, Dalibor Milošević - prima, Dario Harkanovac - kontra, Stjepan Gudlin - brač, Luka Đapić - bas, Boris Krišković - bubanj. Bend postoji od 2005. godine, a sa ozbiljnijom svirkom počeli su prije tri godine. Prvi nastup bio je na festivalu “Šokačke pisme” u Županji, a prošle su godine na Požeškom festivalu sa pjemom “Gdje si sada ti”, ušli u finale.

Nakon premijere spota “Bila je u tami sjaj”, TS Zlatni Vez kreće u suradnju s Croatia Recordsom. U planu je do kraja godine poraditi na promidžbi benda i izvan granica Osijeka i Slavonije, te snimanje novog singla. Zvuk TS Zlatni Vez prepoznali su mnogi, pa će tako dečki 8. listopada u Donjem Miholjcu sudjelovati u snimanju serijala Lijepom našom.

Milan BUGARIĆ
Ni kazalište im nije mrsko

Ovi svestrani mladi glazbenici usko surađuju sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku. Aktivno sudjeluju u predstavi “Lipa si Teno” u kojoj glavnu ulogu ima Sandra Lončarić - Tankosić. Zlatnovezaši u predstavi, naravno, sviraju (kao cigani i stari slavonski svirači), ali i glume. Svojom opuštenom svirkom upotpunjuju ovu predstavu koja je već dugo vremena hit gdje god da se izvodila.

8. LISTOPADA

U DONJEM MIHOLJCU SUDJELUJU U SNIMANJU SERIJALA LIJEPOM NAŠOM.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike