Novosti
VODOSTAJ DRAVE OPADA

Vojska se nakon devet dana povukla iz Karašice
Objavljeno 24. rujna, 2014.

Vodostaj Drave opada pa su se pripadnici Hrvatske vojske jučer povukli iz vikend-naselja Karašica kod osječkog prigradskog naselja Josipovac, nakon što su ga od 16. rujna, zajedno s pripadnicima ostalih interventnih i spasilačkih jedinica, branili. Prema informacijama iz Stožera zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije, vodostaj Drave kod Osijeka jučer ujutro iznosio je 393 cm, što je 49 cm manje od najvišeg vodostaja koji je zabilježen prije samo dva dana. Kako se vodostaj Drave svakoga sata smanjuje za jedan do tri centimetra, a sličnu tendenciju pokazuju Vučica i Karašica, utvrđeno je da postupno prolazi opasnost od poplava u županiji.

Prema jučerašnjoj procjeni Hrvatskih voda, izvanredno stanje za područje Karašice ostaje na snazi sve dok se voda gotovo u cijelosti ne povuče s improviziranih nasipa, a voda na pojedinim mjestima još uvijek pokriva približno jedan metar nasipa. Novu procjenu stanja Hrvatske vode dat će u četvrtak ujutro.

Iz Stožera upozoravaju kako je zbog oštećenja u Svetom Đurđu za promet i dalje zatvorena cesta Črnkovci – Donji Miholjac. Dodaju kako su djelatnici Hrvatskih voda u utorak, uz korištenje teške mehanizacije, odvodili vodu s poljoprivrednih površina na području općina Viljevo i Podravska Moslavina.D.Pejić

Možda ste propustili...

U PONEDJELJAK NASTAVAK PREGOVORA O SASTAVLJANJU VEĆINE

Jandroković ima potporu manjina, DP negira raskol, premijer prozvao oporbu

MINISTRICA KULTURE NAKON UHIĆENJA DAVORA TRUPKOVIĆA

Obuljen: Zgrožena sam, ali vjerujem u presumpciju nevinosti

Najčitanije iz rubrike