Regija
14. JESENI U BARANJI - KONJIČKA NATJECANJA I ALKA

Stigli i konjogojci iz Varaždina
Objavljeno 22. rujna, 2014.

BELI MANASTIR - Međunarodnom likovnom kolonijom, na kojoj je sudjelovalo 30 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, u petak su počele 14. Jeseni u Baranji, koje organiziraju TZ Baranje i Grad Beli Manastir u suradnji s Osječko-baranjskom županijom. Dio brojnih sadržaja bila su i jučerašnja konjička natjecanja, čija je alfa i omega Konjička udruga Baranja iz Branjinog Vrha.

- Kao i proteklih pet godina, konjička su natjecanja sastavni dio Jeseni u Baranji - kaže Željka Bagarić iz TZ Baranje, naglašavajući kako su se ove godine, unatoč lošim vremenskim prognozama, na poziv TZ Baranje i KU Baranja odazvali članovi 20-ak konjogojskih udruga, među kojima čak i one iz Varaždina. Pred kišom, koja je oprala belomanastirsko sajmište Vašarište, nisu ustuknuli ni brojni posjetitelji, koji su mogli uživati u 5. Smotri svatovskih zaprega, proglašenju najljepše zaprege, jahača i jahačice, vožnji čunjeva u preciznosti, revijalnoj utakmici u brzini, tekličkom jahanju i jahanju u preciznosti prepreka.

Prvi je put održana Baranjska alka, natjecanje djelomično preuzeto od Sinjana, na nešto kraćoj stazi, ali slično po preciznom gađanju alke, koja je, kao i Sinjska, podijeljena na isti broj dijelova pa je najuspješniji bio onaj koji je drvenim kopljem pogodio u sridu.

Jeseni u Baranji nastavljaju se danas, kada će u predvorju kina biti postavljena izložba fotografija Ručna berba kukuruza. I. Getto

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike