Crna kronika
NEZGODA NA AUTOCESTI SLAVONIKA

Slovenski šleper pokidao ogradu i
prevrnuo se na suprotnoj strani autoceste
Objavljeno 20. rujna, 2014.

OSIJEK - Zbog prometne nezgode koja se dogodila jučer nešto prije 14 sati bila je zatvorena autocesta Slavonika od ulaza Osijek prema Čepinu.

Nezgoda se dogodila kada je vozač šlepera slovenskih registracija, najvjerojatnije jer mu je pukla guma, izgubio nadzor nad upravljačem. Kamion, koji se kretao od Čepina prema Osijeku, zanio se prema zaštitnoj ogradi na sredini autoceste, naletio na nju i potpuno je uništio u duljini od 100-tinjak metara. Potom se šleper prevrnuo na desni bok i ostao ležati preko oba kolnička traka namijenjena za promet iz suprotnog smjera. Prema prvim informacijama, vozač i suvozač nisu teže ozlijeđeni. Na mjesto događaja odmah su pozvani osječki profesionalni vatrogasci jer je gorivo istjecalo iz kamiona. Kako doznajemo, šleper je bio na putu prema Turskoj.

Večer prije, oko 19.35, na križanju Vukovarske ulice i Šetališta braće Radić u Slavonskom Brodu ozlijeđena je vozačica Škode. Kako doznajemo od Kate Nujić iz PU brodsko-posavske, nezgoda se dogodila jer se 50-godišnja vozačica Škode nije zaustavila ispred znaka STOP, nego je nastavila voziti. Pri tome je oduzela prednost prolaska Hyndaiju kojim je upravljao 19-godišnjak. Oboje vozača lakše je ozlijeđeno, a vozačicu Škode očekuje prekršajna prijava. U prometnoj nesreći koja se dogodila iste večeri, a u njoj su također sudjelovala dva automobila, na brodskom Trgu Ivane Brlić-Mažuranić dvije su osobe teže ozlijeđene. Kako doznajemo iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, zbrinute su u Općoj bolnici Slavonski Brod.S.Lacić

PIJAN SLETIO S CESTE

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer 50 minuta nakon ponoći u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači teško je ozlijeđen 50-godišnji vozač automobila. On je zbog utjecaja 1,90 promila alkohola u tijelu i neprilagođene brzine sletio automobilom s ceste na zelenu površinu. Potom se s južne strane kolnika automobil nastavio nekontrolirano kretati 50 metara te je nasuprot kućnom broju 109 prednjom stranom udario u istočni zid betonske kućice (spomenik sv. Mariji), a stražnjim desnim bočnim dijelom u metalni nosač ulične rasvjete.

Najčitanije iz rubrike