Crna kronika
SUĐENJE ZA ZLOČIN U HOTELU TURIST

U džepu zaštićenog svjedoka bile su značke policajaca!
Objavljeno 19. rujna, 2014.
Svjedoku je žao što “zaštićeni svjedok nije ovdje da se sve rješava oči u oči”

OSIJEK - U nastavku suđenja Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku, koji su okrivljeni za poticanje i počinjenje dvostrukog ubojstva u hotelu Turist, 2004. godine, svjedočio je Miroslav Kralj. Njega je zaštićeni svjedok naveo kao osobu koja je Čizmoku prodala pištolj i eksploziv. Miroslav Kralj na jučerašnjoj je sudskoj raspravi naveo da s Čizmokom u životu nije “progovorio pet rečenica”, te da je od njega sada zaštićeni svjedok jednom prilikom tražio da mu za Čizmoka proda malokalibarsku pušku. Međutim, zaštićeni svjedok istražiteljima je naveo i da je nakon ubojstva Pere Martića i Jadranke Modrić navodno Kralj rekao Čizmoku da zna što je s pištoljem učinio, a da mu je potom Davor Čizmok prijetio.

- Taj zaštićeni svjedok laže. Kako bi mi Čizo prijetio kad nije pravo niti govorio, valjda da mi faks pošalje?! Da mi Čizo ne zamjeri, mislio sam da je mutav, jer je uvijek šutio. U to vrijeme imao je 18 godina, pa zar bih se ja djeteta bojao nakon svoga ratnog puta i rada u policiji - pitao se naglas Miroslav Kralj pred sudskim vijećem, kojim predsjedava sudac Krunoslav Barkić.

Kralj je u nastavku svjedočenja kazao da mu je nakon dvostrukog ubojstva bilo čudno što zaštićeni svjedok zna da se pri zločinu koristilo oružje kalibra 7,65 milimetara.

- To je mogao znati jedino od policije, a u njegovom (zaštićenog svjedoka nap.a.) džepu bile su službene značke mnogih policajaca koje su ostavljali kao zalog dok ne plate kockarski dug - naveo je svjedok Kralj. Kako je istaknuo znao je da je pokojni djed zaštićenog svjedoka bio “milicajac” i u to vrijeme policija je imala pištolje kalibra 7,65 milimetara. “Čudi me što to policija nije istražila, a žao mi je što zaštićeni svjedok nije ovdje da se sve rješava oči u oči”, dodao je svjedok.

Sandra LACIĆ
jučer SVJEDOČIO TETAK ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA

Na jučerašnjoj je raspravi ispitan i tetak zaštićenog svjedoka koji je kazao sudskom vijeću da mu se nećak uvijek bavio nekim poslovima.

- Negdje 2003. godine sestra mi je ostala bez posla i financirao sam i nju i nećaka novcem koji sam dobio od otpremnine. Čuo sam da je poslije naslijedio novac od pokojnog djeda koji je trošio nemilice - naveo je govoreći o svom nećaku svjedok.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike