Novosti
ZANIMLJIVO DRUŽENJE U VLADISLAVCIMA

Ministri i diplomati posjetili
uspješnu braniteljsku zadrugu
Objavljeno 18. rujna, 2014.

U ugodni ambijent sjedišta braniteljske zadruge Agrovladislavci, u okružju slavonskih polja, Predrag Matić, ministar branitelja, i Darko Lorencin, ministar turizma, doveli su jučer predstavnike diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj. Cilj im je bio pokazati kako su se hrvatski branitelji, veterani Domovinskog rata resocijalizirali djelujući u braniteljskim zadrugama.

- Drugi je ovo posjet braniteljima zadrugarima, proljetos smo pohodili Dalmaciju - rekao je Matić.

A Agrovladislavci imali su što pokazati, jedna su od najstarijih, ali i najuspješnijih zadruga te vrste. Tomo Bagarić i Tihomir Šarkezi, dva osnivača i današnja člana Zadruge, pohvalit će se kako su ponosni na strojni prsten mehanizacije koji je Zadruga realizirala i iz poticajnih sredstava Ministarstva branitelja i Osječko-baranjske županije.

- Danas obrađujemo ukupno 600 hektara oranica i pretežito je riječ o ratarskoj proizvodnji - kaže Šarkezi.

Diplomatski zbor, koji su činila 24 veleposlanika, vrlo brzo se snašao u šarenilu i slavonskoj gostoljubivosti.

- Ovo je vrlo lijep primjer prezentacije vaše zemlje, posebice kada se zna da je riječ o ljudima koji su sudjelovali u ratu - kazala je Deng Ying, nova kineska veleposlanica u Hrvatskoj. Događanju su nazočili i Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan, Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, te čelništvo općine Vladislavci.(D.Ku.)

MINISTRI IZORALI BRAZDU

Da bi i slikovito doživjeli bar djelić osjećaja kako je to baviti se poljoprivredom u Slavoniji, domaćini su goste pozvali da se popnu u traktor. Prvi su to učinili ministri Matić i Lorencin, koji su uz asistenciju iskusnijih vozača izorali brazde na obližnjoj oranici. Njihov primjer slijedili su i veleposlanici.

Možda ste propustili...

ODLAZAK BRAČNOG PARA RASPUDIĆ

“Raskol u Mostu bio je samo pitanje vremena”

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika

Najčitanije iz rubrike