Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Publika plesala po
klupama uz Bosutske bećare
Objavljeno 18. rujna, 2014.
Do kraja manifestacije zasvirat će Mejaši (danas) i Najbolji hrvatski tamburaši (sutra)

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Nakon dva dana predaha, koji je zasigurno dobro došao brojnim vjernim i predanim pivopijama, u srijedu navečer u velikom šatoru na lijevoj obali Drave nastavljeni su Dani prvog hrvatskog piva, ovaj put uz svirku Bosutskih bećara, popularnog tamburaškog sastava iz Vinkovaca.

Osječanima se predstavila recentna postava ovog popularnog benda koji u gradu na Bosutu postoji već 33 godine, a zadnjih osam godina djeluje sa sadašnjim članovima. Oni su i snimili dva albuma "Pjesma je lijek" i "Sad kad došla si", na kojima su se našli hitovi Gledam te noćas, Zavela me jedna mala, Pravi majko svatove, Ljubim tuđe pa je bolje, Koja hoće nek' me pita, Samo Bosut dalje teče, Zamiriši jorgovane te duet s klapom Cambi, pjesma Sad kad došla si. Gotovo sve navedene, ali i mnoge druge, pa tako i tamburaške standarde, posjetitelji su mogli čuti i u pivskom šatoru, a uz njih su zapjevali podignutih ruku i zaplesali. Plesala su se i različita kola, mnogi su se grlili i ljubili, dizale su se čaše i krigle u zrak, a dio ih je poskakao i na drvene klupe.

- Znam da je radni dan, ali ekipa i ja htjeli smo se baš opustiti. Svi imamo svoje poslove i obitelji s djecom, ali baš nam je došlo da naletimo u šator i malo se 'otkačimo'. Svjesno smo žrtvovali jednu noć nespavanja, ali nije nam nimalo žao jer ovdje je sjajno. Ako uspijemo nagovoriti žene i ako budemo imali snage, možda dođemo još koju večer do završetka Dana prvog hrvatskog piva - priča nam raspoloženi sredovječni Osječanin Vlado.

Mlada Osječanka Marija došla je s dečkom Darkom.

- Odlično nam je, a meni se osobito sviđa Prvo hrvatsko pivo kao novi proizvod. Vjerujem da to može biti pravi brend Osijeka - procjenjuje ona. Podsjetimo, Dani se održavaju do 20. rujna u organizaciji najstarije hrvatske pivovare. Radno vrijeme šatora je svakoga dana od 18 sati do tri sata ujutro, s tim da svake večeri oko 19 sati počinju svirati Lege, a oko 22 sata mijenja ih jedan od najavljenih bendova. Svaki dan organizirani su "sretni sati" (happy hours) u trajanju od 18 do 20 sati, koji uključuju konzumaciju pola litre piva po cijeni od samo osam kuna. Također će, danas i sutra (petak i subota) od 16 do 19 sati biti organizirani Dani otvorenih vrata Pivovare Osijek. Do kraja Dana osječkog piva zasvirat će Mejaši, danas (petak), i Najbolji hrvatski tamburaši, sutra (subota). Ulaz na sva događanja je slobodan.

Danas i sutra (petak i subota) od 16 do 19 sati bit će organizirani Dani otvorenih vrata Pivovare Osijek

Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike