Regija
DANAS SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA

Od natjecanja sjekača, sajma obrtnika, do kuhanja čobanca
Objavljeno 6. rujna, 2014.

Vrhunac Dana slavonske šume svakako je svečano otvorenje i natjecanje za profesionalne sjekače u službenim disciplinama pet slavonskih uprava šuma te, prvi put, uz sudjelovanje državne reprezentacije i svjetskog prvaka. Svečanost otvorenja uz pozdravne govore i prigodan program počinje u 10 sati u parku. Osim što se prezentira prelijepa i bogata slavonska šuma te način života i rada u šumi, subotnji dan Festivala izvrsna je prilika za promicanje našičkog obrtništva. Izlagači će izložiti proizvode od metala, drva, plastike, voća, vina i rakije, poljoprivrednu mehanizaciju, drvenu galanteriju i stolariju, pekarske proizvode, kolače, cvijeće, suvenire i razne uporabne i ukrasne predmete, a predstavit će se i uslužne mogućnosti.

Dio subotnjeg programa je i Sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije, Festival nacionalnih manjina, Međunarodno natjecanje Vegeta-kup u kuhanju slavonskog čobanca i revijalno kuhanje kotlovine za lovačke udruge i sve zainteresirane, Memorijalni vatrogasni kup za odrasle “Matković-Ivić”, natjecanje u potezanju konopa i u starim športovima uz sudjelovanje deset ekipa iz Hrvatske i Slovenije te šaranijada.

Zainteresirane posjetitelje očekuje mnoštvo atrakcija, pa će tako moći uživati u izložbi gljiva, pčelarskih proizvoda, vatrogasnih vozila, tehnike i opreme, oldtimer vozila i suvenira od slame te scenskom igrokazu Reda vitezova Ružice grada. Sastavni dio subotnjeg programa u parku su i sportska natjecanja djece, ali i bogata gastronomska ponuda, koju će na štandovima i pod šatorima nuditi brojne našičke udruge koje će ponuditi presjek cjelogodišnje ponude svojih aktivnosti. Subotnji program završava besplatnom monodramom “CABAres CABArei”, koju će na pozornici pokraj Dvorca Pejačević u 20 sati izvesti Zijah Sokolović.

NEDJELJA U ZNAKU SPORTA I POLICIJE

Posljednji dan Festivala, nedjelja (7. rujna) posvećen je sportu. U organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture na glavnom gradskom trgu održat će se sportsko natjecanje za najmlađe, kros i vožnja bicikom, a svoj rad predstavit će sportski klubovi i udruge našičkog kraja. Također, malu školu samoobrane održat će Specijalna policija – Interventna jedinica policije PU osječko-baranjske, a predstavit će se i Policija u zajednici PP Našice.

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala bit će večernji koncert Letećeg odreda u 20 sati na pozornici pokraj dvorca.

Možda ste propustili...

MAJA DOMNJAK-LELIĆ TRČI MARATONE

Osvojila Amsterdam i Pariz, želi i New York

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

Najčitanije iz rubrike