Novosti
PERFORMANS NA “GODIŠNJICU PLOČOPADA”

Stožer hrvatskim zastavama prekrio ćirilične natpise na dvojezičnim pločama
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Vezani članci

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA POZIVA:

Neka Milanović i Bauk dođu u Vukovar i osobno skinu dvojezične ploče

Pozivamo Vladu RH, predsjednika države Ivu Josipovića i predsjednika Sabora Josipa Leku da uklone ove predmete koji se nalaze na zidovima, a postavljeni su nasilno, protuzakonito, kukavički noću i, ako se posluša odluka Ustavnog suda, te ploče su postavljene protuustavno – rekao je jučer novinarima predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Tomislav Josić.

Učinio je to nakon što su članovi Stožera hrvatskim zastavama prekrili ćirilične natpise na pločama na ulazu u vukovarsku ispostavu Porezne uprave u središtu grada. Dodao je kako očekuju da pozvani “nađu nekakvo rješenje i neka to uklone”, a ako oni to ne naprave, Stožer će, kako je naveo Josić, pozvati sve braniteljske udruge, u skorije vrijeme u Vukovaru, i onda će svi zajedno reći što misle o tim pločama.

– Onda ćemo se dogovoriti neke stvari što će doći u budućnosti u Vukovaru, što se tiče 18. studenoga i ostalog – dodao je Josić.

Također je poručio predsjedniku saborskog Odbora za Ustav Peđi Grbinu i cijeloj hrvatskoj Vladi da “ne diraju referendum”.

– Ovaj su politički spriječili, i ne mogu više nijedan, ne mogu oni nikako, ni na silu, zabraniti volju hrvatskog naroda da izrazi ono što želi – izjavio je novinarima predsjednik vukovarskog Stožera.

– Dakle, pozivam još jednom Vladu, Sabor i predsjednika države da smisle način i uklone ovo jer ćemo inače morati opet mi to napraviti iako ne želimo nikakve nerede u gradu. Neka dođu i uklone, i bit ćemo zadovoljni – zaključio je Josić i napomenuo kako dvojezične ploče na pročeljima državnih institucija jučer nisu htjeli udarati kako ne bi bili barbari.

– Lijepo smo ih prelijepili hrvatskom zastavom koja mislimo da nikome ne smeta – naveo je. Najavio je da će se sastanak sa svim braniteljskim udrugama Stožer za obranu hrvatskog Vukovara održati za dva tjedna.

– A onda ćete čuti što mi mislimo o svemu ovome, što mislimo o vladajućima i kako ćemo ih dočekati u Vukovaru kada budu došli – rekao je Tomislav Josić.

Unatoč kiši, nekolicina članova Stožera potom se u koloni iz središta grada uputila prema zgradi Ureda državne uprave u Županijskoj ulici, gdje su također hrvatskim zastavama prekrili ćirilični natpis na dvojezičnim pločama. Performans su održali na “godišnjicu pločopada u Vukovaru”. Pritom su Marijanu Živkoviću, koji je prvi 2. rujna 2013. godine polupao dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar, simbolično uručili drvenu ploču s motivima čekića i razbijene dvojezične ploče. Živković je izjavio da nema namjeru platiti kaznu koju mu je sud zbog toga odredio pa, rekao je, očekuje uhićenje. S.Butigan

Stožer poziva državnu vlast da ukloni sve ploče jer smatra da su postavljene protuustavno

Možda ste propustili...

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove

PREDSJEDNIK SDSS-a o FORMIRANJU VLADE I PARLAMENTARNE VEĆINE

Pupovac: Nećemo dozvoliti poniženje i segregaciju po etničkoj ili političkoj osnovi

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”