Regija
PRVA DRAŽBA

Na prodaju Nova Đakovčanka
Objavljeno 2. rujna, 2014.

ĐAKOVO – Godinu dana nakon otvaranja stečaja nad Novom Đakovčankom, 25. rujna ove godine bit će održana prva dražba za prodaju nekretnine tog svojedobno vodećeg prerađivača povrća i voća. Početna cijena je približno 29 milijuna kuna, doznajemo od stečajnog upravitelja Željka Rupčića, koji toliki protok vremena između otvaranja stečaja i zakazivanja datuma prve dražbe pojašnjava zdravstvenim razlozima dosadašnjeg stečajnog suca u ovom predmetu, Viktora Palića, a zbog čega je predmet preuzela stečajna sutkinja Nada Roso. Nepokretna imovina ovog stečajnog dužnika odnosi se na deset hektara zemljišta s pripadajućim gospodarskim objektima, a pokretnine su najvećim dijelom već prodane.

- Obveze Nove Đakovčanke su 44,3 milijuna, a najveći vjerovnik je Hypo banka s 36,3 milijuna kuna potraživanja - podsjeća Rupčić.

Zakupnik 3000 od Đakovčankinih 7000 “kvadrata” zatvorenog prostora od prosinca 2013. đakovačka je tvrtka Tehno Elektro kojoj ti “kvadrati” služe za garažiranje strojeva, mehanizacije, specijalnih alata i druge opreme.

Proizvodnja je u Novoj Đakovčanki zaustavljena 2012., a tradiciju je tvornica pisala od 1963. U zlatno doba bila je sinonim u branši, a njezini proizvodi brend. U trenutku otvaranja stečaja u tvrtki nije bilo zaposlenih, ali ni potraživanja prema njima. Ovo je u osam godina drugi stečaj Đakovčanke, čiji je vlasnik u trenutku otvaranja drugog stečaja bila Eurovoće zadruga iz Orahovice, koja je također u međuvremenu, u svibnju/lipnju, završila u stečaju. S. Župan

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike