Mozaik
NAGRADE EMMY DODIJELJENE 66. PUT

Pet nagrada za “Breaking Bad”,
ni jedna za “Igru prijestolja”
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.
Serija “Sherlock” dobila je ukupno sedam Emmyja

Peta, finalna sezona serije “Breaking Bad”, dominirala je 66. dodjelom nagrada Emmy u Los Angelesu, osvojivši gotovo sve nagrade u dramskim kategorijama. Njihovi najveći rivali nisu dobro prošli: “True Detective” dobio je samo jednu, a “Igra prijestolja” ni jednu nagradu.

“Braking Bad” odnijela je ukupno pet nagrada, što je najviše do sada. Aaron Paul je treći put nagrađen za najboljeg sporednog glumca za ulogu Jesseja Pinkmana.

- Moj bože, “Breaking Bad” mi je promijenila život i stojim danas ovdje samo zbog jednog čovjeka, a to je autor serije Vince Gilligan. Hvala vam. Nedostaje mi, volim je. Bila je to najbolja ekipa i glumci s kojima sam radio. Ne prođe ni jedan dan da mi ne nedostaje odlazak na to snimanje - rekao je Paul primajući nagradu. Nagrađeni su i njegov partner u seriji Bryan Cranston (najbolji glavni glumac) i Anna Gunn (najbolja sporedna glumica). Inače, sveukupno je ova serija čak 58 puta nominirana za Emmy.

Najboljom glumicom u dramskoj seriji, pak, proglašena je Julianna Margulies (“The Good Wife”), a najbolji redatelj dramske serije je mladi Cary Joji Fukunaga za “True Detective”.

Unatoč tome što je dobila 19 nominacija i bila jedna od najpopularnijih serija u 2014. “Igra prijestolja” ostala je bez ijedne nagrade. Jednako tako podbacile su i serije s Netflixa, “Orange is the New Black” i “House of Cards”.

Kad je riječ o komediji, najveći pobjednik bila je ekipa iz “Moderne obitelji”, koja je nagrađena za najbolju humorističku seriju. Julia Louis-Dreyfus (“Veep”) i Jim Parsons (“Big Bang Theory”) proglašeni su najboljima u glumačkim kategorijama. Jedan od spontanih vrhunaca večeri bilo je upravo proglašenje Julije Louis-Dreyfus, kad ju je, dok je hodala prema pozornici, s leđa zgrabio Bryan Cranston i strastveno poljubio, da ju podsjeti na njihovu scenu ljubljenja u seriji “Seinfeld” (gdje je on gostovao u ulozi zubara Tima Watleyja). Među planiranim skečevima ove godine nije bilo posebice zabavnih točaka, osim duhovitog glazbenog hommagea špicama hit-serija koji je otpjevao Weird Al Yankovich.

Iako je “Breaking Bad” osvojio sve važnije kategorije, postoji serija koja je dobila više Emmyja, a to je “Sherlock”. Oni su ove godine postigli najveći uspjeh do sada i za epizodu “His Last Vow” dobili čak sedam Emmyja. Benedict Cumberbatch i Martin Freeman nagrađeni su u glumačkim kategorijama za miniseriju, kao i njihov scenarist Stephen Moffat, kamerman Neville Kidd, skladatelji David Arnold i Michael Price, montažu slike i montažu zvuka. Emmyji za tehničke kategorije dodijeljeni su nekoliko dana ranije.

Za najbolji varijete nagrađen je “The Colbert Report”, najbolji TV-filmom proglašen je “The Normal Heart”, a najbolja miniserija je “Fargo”. Najbolja glavna glumica u miniseriji je Jessica Lange (“American Horror Story: Coven”), a najbolja sporedna glumica u miniseriji je Kathy Bates (“American Horror Story: Coven”).

Tanja KVORKA

BRYAN CRANSTON

JE JULIJU LOUIS-DREYFUS ZGRABIO S LEĐA I STRASTVENO POLJUBIO

Počast Robinu Williamsu

Billy Crystal odao je počast svojem preminulom prijatelju Robinu Williamsu tako što je sa svima podijelio njihove simpatične doživljaje. "On je bio najbolji prijatelj kojega možete zamisliti, dao mi je podršku, zaštitu, ljubav. Jako je teško govoriti o njemu u prošlom vremenu, jer je on bio tako prisutan u našoj sadašnjosti”, rekao je Crystal i ispričao kako je Robin na obiteljskim skupovima često zabavljao starije članove njegove obitelji urnebesnim šalama o emigriranju iz Poljske. Prije nego što je emitirana montaža Robinovih uloga, Crystal je svog prijatelja usporedio s “jednom od najsjajnijih zvijezda u komičarskoj galaksiji”.

Seksistički ispad?

Na dodjeli je lijepa zvijezda “Moderne obitelji” Sofia Vergara najavila Brucea Rosenbluma, predsjednika Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti. Potom je stala na rotirajuće postolje kako bi se sa svih strana vidjela njezina raskošna ljepota, dok je Rosenblum pričao o stanju u televizijskoj industriji. U jednom trenutku je ljutita Sofija skočila s postolja uz riječi: “O.K., sad je dosta! Ovo je razlog zašto više nisam hostesa na automobilskim sajmovima!”. Ovaj je skeč izazvao bijes na društvenim mrežama, gdje je nazvan seksističkim. “Mislim da je ovo posve suprotno od seksizma. Pokazuje da netko može biti seksi i duhovit u isto vrijeme te se šaliti na svoj račun”, rekla je Sofia sutradan.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike