Novosti
SUSRET PREMIJERA ZEMALJA REGIJE

Jadransko-jonska autocesta
donijela bi veliku korist Hrvatskoj
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

Vezani članci

MONETIZACIJI BI TREBALA BITI ZAVRŠENA U VELJAČI

Cestarski sindikati: Monetizacija autocesta zapravo je čista podvala

Gradnja Jadransko-jonske autoceste bila je glavna tema sastanka hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Cavtatu s predsjednikom vlade Republike Albanije Edijem Ramom, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom i predsjednikom vlade Crne Gore Milom Đukanovićem. Ovaj radni sastanak održao se uoči konferencije o zapadnom Balkanu u Berlinu.

- Utvrdili smo da je Jadransko-jonska autocesta zajednički interes sve četiri države, ali i Kosova, čijeg predstavnika nije bilo na sastanku - poručio je Milanović i dodao: “Ako se ne izgradi Jadransko-jonska autocesta, sav promet završavao bi u Pločama. Ako bi se izgradila ova prometnica, onda bi došla do Albanije, znači, milijuni vozila prolazili bi kroz Hrvatsku, što bi nama bila velika korist. Veliku ulogu imala bi i u transportu i ne bi se roba morala voziti preko Barija. Svojim novcem uspjeli smo izgraditi ovoliko autocesta i sada očekujemo razumijevanje”, smatra hrvatski premijer.

Milanović je u Cavtatu jučer ponovio kako se neće odustati od monetizacije autocesta, jer “Hrvata nema 12 milijuna, da bi autocesta bila isplativa.” On smatra da je Hrvatskoj Pelješki most potreban odmah, kako bi se “povezala Europska unija s Europskom unijom.”

- Jadransko-jonska autocesta je jako važan koridor i prioritet razvoja naše regije - poručio je Đukanović, a Bevanda je istaknuo kako je ovaj sastanak pomogao za utvrđivanje stajališta i prioriteta prije odlaska u Berlin. Edi Rama u gradnji Jadranske-jonske autoceste vidi bolju budućnost za cijelu regiju.(D.Pav.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike