Crna kronika
JUČER NIJE BILO SUĐENJA

Tužitelj završio na Hitnoj, odgođena
sudska rasprava Handanoviću i Čizmoku
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

OSIJEK - Zbog iznenadne bolesti tužitelja jučer je odgođen nastavak suđenja Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku. Njih su dvojica optužena za poticanje i počinjenje dvostrukog ubojstva u hotelu Turist u Osijeku 2004. godine. Zamjenik državnog odvjetnika javio je predsjedniku sudskog vijeća, sucu Krunoslavu Barkiću, sat i 15 minuta prije početka rasprave da je u Hitnoj pomoći te da zbog narušenog zdravlja ne može biti na raspravama. Zbog toga je zatražio i odgodu te su rasprave sazvane za idući tjedan.

Na sudu su se pojavili svjedoci Miroslav i Saša Đaković, a Samir Bejtović nije došao. Sudac Barkić naredio je da ga na iduću sudsku raspravu dovede policija. Na tri rasprave, koje se trebaju održati 2., 3. i 4. rujna, ispitat će se 11 svjedoka.

Podsjetimo, Handanović i Čizmok nalaze se u istražnom zatvoru od srpnja prošle godine. Optužnica Čizmoka tereti da je neposredni počinitelj ubojstva Martića i Modrić, a Handanovića za poticanje na teško ubojstvo. Handanović je, u zasebnoj točki optužnice, optužen i za međunarodnu prostituciju.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike