Ekonomija
640 RADNIKA ŠALJU U NOVU TVRTKU

Infrastrukturu HT-a održavat će Ericsson
Objavljeno 19. kolovoza, 2014.

Hrvatski Telekom s Ericssonom je sklopio ugovor kojim se regulira petogodišnje pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture.

Kako je priopćeno iz tih tvrtki, potpisan je i ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje te će 640 zaposlenika od rujna biti premješteno iz Hrvatskog Telekoma u novu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle – Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Petogodišnji ugovor za pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanje telekomunikacijske infrastrukture, nadzor telekom mreže, terensko održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

- Hrvatski Telekom ovim poslom namjerava povećati kvalitetu infrastrukture te istodobno optimizirati troškove vezane za gradnju i održavanje fiksne i mobilne mreže. Izabrali smo kvalitetnog i pouzdanog partnera koji će na najvišoj razini i uz optimalne troškove povećati kvalitetu naših elektroničko komunikacijskih mreža - izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Jean-Claude Geha, potpredsjednik i rukovoditelj upravljanih usluga u Ericssonu, kaže kako će, šireći svoj odnos s HT-om i Deutsche Telekom Grupom, koristiti svoja iskustva stečena kroz više od 15 godina u upravljanim uslugama za telekom operatore kako bi poboljšali iskustva krajnjih korisnika i optimizirali troškove upravljanja mrežom.

- Uštedom na vremenu i resursima, Hrvatski Telekom moći će povećati svoje investicije u inovacije, prodaju i upravljanje odnosima s kupcima - rekao je Geha.

- Ericsson Nikola Tesla gleda na ovaj ugovor kao logičan korak u našoj dugoročnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom. Njime ćemo postati najjači pružatelj usluga u Hrvatskoj, a novi zaposlenici dodatno će osnažiti naše temelje i omogućiti nam bolji uvid u potrebe naših klijenata i usvajanje novih znanja u ovom području. Zaposlenici koji iz Hrvatskog Telekoma prelaze u Ericsson Nikola Tesla Servise donose veliku vrijednost novoj kompaniji, jer je riječ o vrhunskim stručnjacima, a nova kompanija za njih otvara novu perspektivu za razvoj i dodatne poslove - rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. (D.Pav.)

Ericsson ima 110.000 zaposlenika i kupce u 180 zemalja

Ericsson ima više od 110.000 zaposlenika i kupce u 180 zemalja, pruža podršku za mreže s više od 2,5 milijardi pretplatnika, a 40 posto svjetskog mobilnog prometa odvija se putem Ericssonovih mreža. Prihod Ericssona, čije je sjedište u švedskom glavnom gradu Stockholmu, u 2013. godini iznosio je 34,9 milijardi američkih dolara.

Možda ste propustili...

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

DOĆI ĆE DO POVEĆANJA CIJENA SVIH VRSTA VOĆA

Štete od mraza u cijeloj Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike