Mozaik
VATERPOLO NA JEZERU BANJA

Na dvanaestoj vinkovačkoj
Divljoj ligi pobijedio "Team A"
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Vinkovački zaljubljenik u sport, Zlatko Markasović - Sova danas bi bio sretan da je s nama, međutim vječno će živjeti u našim srcima, rekli su svi sudionici ovogodišnje, dvanaeste po redu, Divlje lige u vaterpolu koja je održana na poznatom vinkovačkom kupalištu Jezera Banja u Vinkovcima.

Uz mnogo evociranja uspomena na čovjeka koji je bio, kako bi se reklo - alfa i omega u vinkovačkom plivanju te pokretač Divlje lige, održano je natjecanje uz sudjelovanje četiriju ekipa, no rezultat je ove godine bio u drugom planu.

- Ove godine po dvanaesti put održana je Divlja vaterpolska liga, međutim ovaj put bez čovjeka koji je bio pokretač ove lige. Vjerujem da ćemo se i ubuduće prisjećati čovjeka koji je zadužio Vinkovački plivački klub i vaterpolo u Vinkovcima, svojim idejama i promidžbom vaterpola, istaknuo je vinkovački dogradonačelnik Tomislav Šarić.

Samo natjecanje prošlo je uz mnogo navijanja, povika prema sucu, ali sve kroz neku šalu. Često se čulo da će sucu mala biti Banja ako ga uhvate zbog pogrešaka pa sve do imena igrača koji su okosnica vaterpola u Hrvatskoj.

Četiri ekipe sudjelovale su na ovogodišnjoj Divljoj ligi: Team A, Sovine barakude, Ultras i Vaterpolski klub Vinkovci, a igralo se prema sustavu svatko sa svakim. Najviše uspjeha kroz bolju razliku u broju postignutih zgoditaka donijelo je prvo mjesto ekipi Team A, drugo mjesto osvojila je ekipa Sovine barakude, treći je bio Vaterpolo klub Vinkovci, dok su četvrto mjesto osvojili Ultrasi.

Ove godine uvedena je i Sovina nagrada za najboljeg strijelca Divlje vaterpolo lige, a najviše pogodaka, njih čak osam, postigao je Matej Svilar, inače aktivni plivač Vinkovačkog plivačkog kluba.

Na kraju natjecanja nagrade najuspješnijima podijelila je trenerica Vinkovačkog plivačkog kluba Maša Pešec. Sav novac od uplate kotizacije za ovogodišnju divlju vaterpolo divlju ligu išao je za zajednički roštilj. M.Kokaj

REZULTATI NATJECANJA

Team A - Ultras 8:4, Vaterpolo klub Vinkovci - Team A 7:6, Sovine barakude - Vaterpolo klub Vinkovci 8:6, Team A – Sovine barakude 6:4, Sovine barakude - Ultras 4:0, Vaterpolo klub Vinkovci - Ultras 4:0.

Konačni poredak: 1. Team A, 2. Sovine barakude, 3. Vaterpolo klub Vinkovci, 4. Ultras.

Za Team A igrali su:

Ivo Jurić, Hrvoje Brkić, Igor Miličević, Ilija Šibenik, Mario Lovrić, Josip Miljanić, Ivan Lončar, Marko Budak, Juraj Hrgović i Matej Buhač

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike