Ekonomija
KOMORA OSIJEK POJAČAVA PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

Zajednički nastup na šest sajamskih manifestacija
Objavljeno 5. kolovoza, 2014.

Županijska komora Osijek u drugom ovogodišnjem polugodištu, u cilju rasta prodaje proizvoda i usluga svojih članica, poglavito u izvozu, pojačava svoje promotivne aktivnosti. Prema riječima Zorana Kovačevića, predsjednika ŽKO-a, upravo su u tijeku velike pripreme za zajednički nastup na čak šest velikih sajamskih manifestacija, tri domaće i tri inozemne.

Na njima će biti omogućen nastup svim zainteresiranim članicama uz potporu od čak 50 do 70 pa i više posto troškova izlaganja, a za što su u komorskom proračunu osigurana dovoljna financijska sredstva.

Već od 5. do 7. rujna Komora organizira zajednički nastup svojih članica na međunarodnom Bjelovarskom sajmu u Gudovcu. Riječ je o poznatom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu s velikom ponudom poljoprivredne mehanizacije, a koji će ove godine biti obogaćen još jednom atraktivnom priredbom koja se do sada održavala u drugom terminu, a riječ je o Sajmu lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma - LOREKO.

Samo nešto kasnije Županijska komora Osijek svoje članice vodi i na Jesenski međunarodni sajam Herbstmesse 2014, koji se održava u Klagenfurtu (Austrija) od 17. do 21. rujna, a nosi radni naziv “5 dana - 5 tema”, a teme su: vino i gastronomija, energija, stanovanje, moda i kućni ljubimci. ŽK Osijek nastup svojih članica organizira treći put zaredom u dijelu toga sajma na kojemu će biti predstavljeni tradicionalni proizvodi, enološka i gastronomska dostignuća regije Alpe-Adria.

U Osijeku na 200 kvadrata

Županijska komora Osijek, kao jedan od dugogodišnjih pokrovitelja, za svoje je članice osigurala čak 200 četvornih metra izložbenog prostora na 16. Osječkom jesenskom sajmu koji će se održati od 3. do 5. listopada. Riječ je o sajmu koji daje uvid u najnovija dostignuća nacionalnog gospodarstva kroz segmente u području poljoprivrede, prehrambene industrije i ekološki zdrave hrane, grijanja, štednje energije i opremanja doma, proizvodnje i prezentacije autohtonih proizvoda i usluga naše regije, gdje je nastup domaćih, osobito malih tvrtki neizostavan, veli Kovačević.

ŽK Osijek organizira za svoje članice nastup i na 19. Međunarodnom sajmu SASO, koji će se na splitskom Žnjanu održati od 22. do 26. listopada. SASO je sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku, energetiku i telekomunikacije, ekologiju, obrtništvo i malu privredu te je izvrsna prilika za susret poslovnih posjetitelja, malih i srednjih poduzeća, arhitekata, inženjera i investitora. Za vrijeme toga sajma Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne gospodarske susrete, a na njima će nastupiti i osječko-baranjski.

Vinari u Krakow

Komora Osijek drugi put organizira zajednički nastup osječko-baranjskih vinara na međunarodnom sajmu vina Enoexpo 2014., koji se održava u Krakowu, od 5. do 7. studenoga 2014.

Paralelno s Enoexpom održavaju se i Horeca (sajam ugostiteljske opreme) i Gastrofood (sajam hrane i gastronomskih dostignuća). “Sve te tri priredbe izuzetno su dobro posjećene, a nastup osječko-baranjskih vinara na priredbi Enoexpo 2013. godine rezultirao je uspostavljanjem kvalitetnih veza s poljskim distributerima vina, veli Kovačević, ističući Poljsku, s 38 milijuna stanovnika, jednom od najbrže rastućih vinskih tržišta u svijetu, za koje su posebno zaintersirani upravo osječko-baranjski vinari, od kojih neki već uspješno posluju s tim tržištem. Na tomu sajmu bit će organizirani i poslovni susreti, za koje se hrvatski izlagači već pripremaju.

Županijska komora Osijek organizira i zajednički nastup osječko-baranjskih proizvođača prehrambenih proizvoda i proizvoda za zdravlje na sajmu prirodnih proizvoda, proizvoda za zdravlje te poljoprivrednih proizvoda Nutrisan 2014., koji se u vremenu od 7. do 9. studenoga održava u Bolzanu, u Italiji.

Nikola VUKADINOVIĆ
I pčelari na Osječkom sajmu

Županijska komora Osijek kao organizator 19. Nacionalnog ocjenjivanja kvalitetnih sorti meda, XIII. ocjenjivanja pakovina meda i proizvoda na bazi meda na Osječkom jesenskom sajmu podržat će i ostvariti edukativni i natjecateljski karakter same priredbe prodajom, promocijom, degustacijom i prezentacijom pčelinjih proizvoda, stručnim savjetovanjima i susretima pčelara, ali i nagradama najboljima.

Možda ste propustili...

REKORDNE CIJENE I INFLACIJA SMANJILE KUPOVNU MOĆ GRAĐANA

Potrošnja vina na najnižim razinama

SLABOST NJEMAČKOG GOSPODARSTVA

Najviše nezaposlenih od 2015. godine

Najčitanije iz rubrike