Crna kronika
NOVI NAPAD PREVARANATA KOD VIROVITICE

Stariji supružnici ostali bez novca, “maserke” pobjegle
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

PODGORJE - Unatoč gotovo svakodnevnim apelima policije, sve više starijih osoba postaje žrtvama prevaranata. Posljednja prijevara u nizu zbila su u ponedjeljak, u mjestu Podgorje, nedaleko od Virovitice.

- Dvije nepoznate ženske osobe došle su nepozvane u kuću dvije starije osobe. Lažno su se predstavile kao djelatnice za zdravlje i kontrolu lijekova ispred Europske unije te da vrše pregled lijekova - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske. Prevarantice su potom od žrtava zatražile da im pokažu lijekove koje koriste, popisali ih te predložile da im donose terapije svaki tjedan. Za tu uslugu morali bi platiti godišnju članarinu, na što su žrtve pristale.

Nakon što su naivni starci platili “članarinu”, jedna od neznanki rekla je da ih treba izmasirati kako bi mogla odrediti terapiju. I dok ih je jedna u dnevnom boravku masirala, druga je otišla u spavaću sobu odakle je ukrala veliki novčani iznos u raznim valutama.

Iz policije ponovno je upućeno upozorenje starijim osobama da ne vjeruju pričama neznanaca koji im se pojave na vratima. U tu priču trebaju se uključiti i odrasle osobe koje brinu o starijima i da uporno ponavljaju onima o kojima se brinu da će ostati bez lipe budu li vjerovali neznancima koji im se pojave na kućnom pragu.S.Lacić

Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike