Crna kronika
UHVAĆENI MALOLJETNICI

“Zabava” mladih Osječana: Ukrali mopede, provozali se pa ih ostavili
Objavljeno 24. srpnja, 2014.
Nekoliko krađa spriječili su sami vlasnici mopeda

OSIJEK - Dva maloljetnika, 15-godišnjak i 17-godišnjak, svoju su zabavu usmjerila na tuđe mopede. Kako neslužbeno doznajemo, njih dvojica su ukrala ili pokušala ukrasti, šest mopeda. Motoriziranim dvokotačima bi se provozali pa ih ostavili.

- Sumnja se da su dva maloljetnika s područja Osijeka tijekom srpnja na osječkom području ukrala nekoliko mopeda i nakon uporabe ih odbacivala. Također se sumnja da su u nekoliko navrata pokušali ukrasti mopede, ali kada su ih zatekli vlasnici, udaljili su se, ostavivši mopede. Protiv maloljetnika dostavljamo posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Već godinama na području Osječko-baranjske županije evidentiraju se slučajevi u kojima se, obično mlađa populacija, “posluži” tuđim vozilom da se preveze do nekog mjesta, a onda ga ostavi. No obično su to nečiji automobili, a ne mopedi, kao u ovom slučaju.

Vlasnicima nestalih vozila nije nikakva razlika između toga je li im automobil ili moped ukraden ili “posuđen” na nekoliko dana. Ako bi vlasnici usto ostavili automobile otključane, uvelike bi olakšali krađu lopovima. U većini takvih krađa lopovi bi napuštali vozila nakon što ostanu bez goriva. Srećom, većina na taj način odvezenih vozila ubrzo se nađe.

U protekle dvije godine 86 vozila ukradeno je u Osječko-baranjskoj županiji. Slavonski lopovi najviše kradu Volkswagenova i Opelova vozila. Ukraden je 41 automobil ili terenac, 33 motocikala i mopeda, jedan kombi, pet kamiona, dva traktora, tri radna stroja te jedan autobus.

Sandra LACIĆ
KRADLJIVAC NA BICIKLU KOJI KRADE TORBICE JE MALOLJETNIK

Našička je policija osumnjIčila maloljetnika s područja Našica da je u u noćnim satima 18. srpnja u našičkom parku na biciklu prišao 50-godišnjaku te mu s ramena otrgnuo torbicu, u kojoj su bili osobni dokumenti i mobiteli. Također, sumnja se da je 13. lipnja u Đurđenovcu, s prodajnog pulta prodavaonice 49-godišnjoj trgovkinji ukrao mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike