Regija
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Od udara groma izgorio krov
kuće obitelji Amidžić iz Bokšića
Objavljeno 17. srpnja, 2014.

BOKŠIĆ - Suprug i ja sjedili smo u sobi. Čuli smo snažan udar groma, ali smo mislili da je to negdje drugdje jer smo udare prije toga još nekoliko puta čuli. Nismo ni slutili da je pogodio našu kuću. Nije trajalo ni dvije minute, najednom je puklo, a utičnice su iskočile iz zida. Osjetila sam da nešto smrdi i izišla na dvorište, pogledala prema krovu i vidjela dim. Telefonska je linija prekinuta pa smo od susjeda nazvali vatrogasce koji su došli i počeli gasiti požar – rekla nam je jučer ujutro Jasminka Amidžić iz Bokšića.

Naime, tijekom jakog grmljavinskog nevremena praćenog pljuskovima, u utorak poslijepodne, grom je udario u kuću Amidžićevih u Osječkoj ulici 55 u Bokšiću, mjestu u općini Đurđenovac, te izazvao požar u kojemu je potpuno izgorio krov, no ozlijeđenih srećom nije bilo.

Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca DVD-a Šaptinovci, kojima su priskočile i ostale kolege s đurđenovačkog područja, vatra se nije proširila na ostatak kuće i susjedne objekte u dvorištu. No šteta je velika jer su, zbog polijevanja vodom iz vatrogasnih cijevi kako bi se zaustavilo širenje požara, natopljeni zidovi, parketi i laminati u kući. Od naponskog udara uništeni su namještaj i električni aparati, koje obitelj i susjedi koji su im priskočili u pomoć nisu uspjeli iznijeti. Izgorjele su i električne instalacije.

I dan nakon nesreće, rodbina, prijatelji i susjedi prihvatili su se uklanjanja izgorjelih dijelova krovišta. Dok čekaju nove grede, letve i crijep, mještani Bokšića skidaju uništene dijelove krovne konstrukcije.

- Sinoć smo krpama pokupili vodu u kući te prekrili najlonom krovište jer smo morali čekati dolazak vatrogasnog inspektora. Osim krovišta, izgorjele su potpuno i električne instalacije u kući tako da će roditelji imati i taj trošak. No prvo ćemo sanirati krovište zbog vremena, onda dobro osušiti zidove te na kraju izraditi i nove električne instalacije – rekao je sin Danijel, koji je zahvalan vatrogascima što su vrlo brzo intervenirali. Snježana Fridl

LED VELIČINE LJEŠNJAKA U GAZIJAMA

Kratkotrajno, ali vrlo intenzivno nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je u utorak poslijepodne i ostala naselja općine Đurđenovac, a pogodilo je i susjedno feričanačko područje. Oko 18 sati u Gazijama, mjestu u općini Feričanci, padao je led veličine lješnjaka, a prema prvim informacijama, stradali su vrtovi, dok veće materijalne štete na usjevima, voćnjacima i vinovoj lozi nema.

Možda ste propustili...

KRAJNJI JE ROK ZA PROVEDBU PROJEKTA 4. LIPNJA 2025.

Gradit će se reciklažno dvorište

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ORAHOVICA

Vladimir Kribl novi ravnatelj

Najčitanije iz rubrike