Novosti
KONSTITUIRANJE GRADSKOG VIJEĆA

SDP traži svog čovjeka na čelu Gradskog vijeća Vukovara
Objavljeno 17. srpnja, 2014.

Vezani članci

PREUZEO DUŽNOST S 33 MILIJUNA MINUSA

Sabo: Ostavio sam 22 milijuna u proračunu

Predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak, koji je i predsjednik vukovarskog SDP-a, sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća Grada Vukovara za danas (17. srpnja) s početkom u 10 sati. Na njoj će se prvi put okupiti vukovarski vijećnici izabrani na prijevremenim lokalnim izborima 15. lipnja. Na tim izborima koalicijska lista HDZ/HSP AS/HSS/HČSP/DC/BUZ osvojila je ukupno deset mandata u Gradskom vijeću Vukovara. Koalicijska lista SDP/HNS/SU osvojila je, pak, pet mandata, isto koliko i koalicijska lista SDSS/SNS/NSS, a prvi put u Gradsko vijeće je ušao i HDSSB, čija je predstavnica izabrana s liste stranaka okupljenih u Savez za Hrvatsku.

Kako koalicijskoj listi HDZ/HSP AS/HSS/HČSP/DC/BUZ nedostaje jedan glas do natpolovične većine (11), nužne za konstruiranje vijeća, na sjednici bi se trebalo vidjeti jesu li, kako je najavljivano, u redovima neke druge liste uspjeli ispregovarati još jedan glas. Kako je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer bio spriječen, nismo uspjeli saznati koliko je HDZ daleko dogurao u pregovorima oko sastavljanja Gradskog vijeća. Penava je, pak, još prije nekoliko dana najavio kako će uskoro nakon konstituirajuće biti sazvana i sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se naći gradski proračun za 2014. godinu.

Goran Bošnjak, šef vukovarskog SDP-a, rekao nam je, pak, kako će ta stranka predložiti svog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća.

- Hoćemo li imati novi sastav Gradskog vijeća već na ovoj sjednici, vidjet ćemo - dodao je Bošnjak.M.Kokaj