Mozaik
HOTEL ART POSTAO GASTRONOMSKO SREDIŠTE

Tematske večere za sve prigode
Objavljeno 14. srpnja, 2014.

H otel Art iz Slavonskog Broda svojim pristupom gastronomiji u restoranu Vidikovac s kojeg pogled seže na krovove Broda i okolice već mjesecima oduševljava svoje goste kreativnim radionicama i gastronomskim poslasticama kakve se rijetko viđaju u svakodnevnoj ponudi.

Upravo se tu nedavno održao Izbor za Miss Slavonije i Baranje, a od delicija gostima su ponudili hladno pureće i pileće pečenje, šarene biskvitne rolade od špinata, rajčice i mrkve punjene sirom i šunkom, sireve i nareske, i kanape sendviče s paštetom od lososa i kopra kao hladno predjelo. Za glavno jelo uživalo se u pilećim ražnjićima s povrćem, rolanim purećim ražnjićima punjenim šunkom i sirom, finom svinjskom pečenju, cordon blueu, vegetarijanskoj piti od sira i tikvica te zapečenim palačinkama. Gurmani su za desert uživali u rezanom oblikovanom voću te kolačima od kojih zastaje dah lijepo složenim na ogledalima.

- Renesansnu vitešku večeru organizirali smo u vrijeme poklada jer su i gosti i osoblje bili kostimirani, jela, odnosno recepti stari srednjovjekovni kao što je meso peradi, kunića, heljdine kaše i kruh, kosana svinjska mast te brojne sada već zaboravljene žitarice - kaže Vlasta Krpan, direktorica Hotela Art.

Ali, to nije sve, za Valentinovo su organizirali romantičnu večeru sa slow food ponudom, ali i Gatzby party, tematsku večer s prigodnom glazbom i kostimima. Održao se i Salsa party, ples uživo (dvadesetak parova koji izvode program) uz prigodnu hranu, slavonska večer uz tamburice, snaše i kolo te dalmatinska večer uz klapu i finu jadransku ribu.

- Od Uskrsa smo krenuli s novim projektom kuhanja uživo i besplatne degustacije tijekom tih večeri, a namirnicu koja će biti tema u za show cooking predstavljamo krez jela u dnevnoj ponudi. Na kraju tjedna petak ili subotu onda slijedi taj show cooking. Do sada smo s našim gostima kuhali rižota na razne načine (večer rižota), jela od divljači, jela od šparoga, jela od jagoda, brazilske specijalitete u tjednu pred otvorenje prvenstva – zaključila je Krpan naglasivši da su pripremali i jela od višanja, svinjski file "Amarena", "Kramberger" rolice (pureće sarmice punjene slaninom), pačja prsa u umaku od višanja i naranče, študlu te šarene kocke od višanja.

Slobodan Kadić

Upravo se

tu nedavno održao Izbor za Miss Slavonije i Baranje

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike