Novosti
ZAHTJEV ČELNIKA SAVEZA ZA HRVATSKU MUP-U:

“Zabranite proslavu ustanka u Srbu”
Objavljeno 11. srpnja, 2014.

Stranke koje čine Savez za Hrvatsku zatražile su od Ministarstvo unutarnjih poslova zabranu proslavu ustanka u Srbu 27. srpnja koju organizira Srpsko narodno vijeće.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu Daniel Srb, predsjednik HSP-a, rekao je kako se radi o “neciviliziranoj proslavi kojom se slavi etničko čišćenje i pokolj svog nesrpskog stanovništva na području istočne Like i jugozapadne Bosne, kao i organiziranje četničke pukovnije pod zapovjedništvom četničkog vojvode Miloša Torbice”.

– Tragično je što se u Hrvatskoj dopušta takva proslava, što hrvatski porezni obveznici financiraju tu proslavu financiranjem rada SNV-a i što se pojedini državni dužnosnici tamo ponekad i pojave - kazao je Srb.

Savez za Hrvatsku, koji okuplja osam stranaka, u zahtjevu se poziva na Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je proslava u Srbu, smatra, usmjerena na remećenje javnog reda i mira. Smatraju i da je okupljanje u Srbu nadahnuće u činjenju kaznenog djela genocida te da je suprotno Rezoluciji Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina.(R.I.)

Možda ste propustili...