Osijek
DJELATNICI NEZADOVOLJNI:

“Nemamo ni osnovnu opremu, a troši se na uređaje za evidenciju radnog vremena”
Objavljeno 9. srpnja, 2014.

Ovih dana na Odjelu za oftalmologiju KBC-a Osijek i Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bizovcu bit će postavljeni uređaji za evidenciju radnog vremena, odnosno radnici će dobiti kartice te će svaki izlazak i ulazak morati evidentirati na ovom uređaju. Dio djelatnika ovih odjela našao se povrijeđen ovakom odlukom sanacijske uprave te naglašavaju kako u vrijeme kada odjelima nedostaje osnovna oprema ovo je neprimjerena vrsta troška.

- Očni odjel već tri godine nema laser ni osnovnu opremu za rad, a osoblje donosi stolice iz vlastitog doma kako bi imali na čemu sjediti, dok pacijenti leže u sobama bez klima-uređaja. Stoga je uvredljivo da je uprava odlučila uložiti novac prije svega u evidenciju našeg radnog vremena, kao da je to najveći problem našeg odjela - kaže jedan ogorčeni djelatnik Očnog odjela KBC-a Osijek.

No, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Saša Lamza kaže kako evidenciju radnog vremena na ovaj odjel uvodi na zahtjev samog voditelja Odjela, mr. Ivana Krkovića.

- Kada smo tamo uvodili kamere, dr. Krković nam je sam rekao: ”Bolje da ste mi stavili uređaj za evidenciju radnog vremena”. Činjenica je da je riječ o dva dislocirana odjela, a jedan uređaj za očitanje kartica stoji 7.500 kuna bez PDV-a. Cijena lasera iznosi 1,5 milijuna kuna. Osim toga opremu nabavlja isključivo Ministarstvo i mi ih već godinu dana molimo da nam kupe laser, što oni opetovano obećavaju. Na žalost, mi ne smijemo nabavljati sami ništa skuplje od 200.000 kuna. Ovi uređaji koštat će nas 15.000 kuna. Vjerujem da se mnogo više izgubi time što netko dolazi ili odlazi 45 minuta prije ili kasnije s posla, nego što su nas koštali ovi aparati - uvjeren je Saša Lamza, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Svečana promocija 238 diplomanada

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA “DAVOR MILAS”

Nova zanimanja u školi - administrator i prodavač

Najčitanije iz rubrike