Novosti
SUĐENJE BIVŠEM GRADONAČELNIKU ŽELJKU SABI

Goran Bošnjak bit će prisilno doveden na sud
Objavljeno 2. srpnja, 2014.

Vezani članci

SUĐENJE BIVŠEM GRADONAČELNIKU VUKOVARA

Svjedoci nisu znali ništa o nuđenju mita Željku Sabi

U nastavku suđenja bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi svjedočili su predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković, stalni sudski vještak za informatiku i telekomunikacije Miroslav Bača i Sabina kći Vanja. Kao svjedok nije se pojavio Goran Bošnjak, predsjednik vukovarskog SDP-a, koji će na sljedeće ročište, zakazano za 28. i 29. kolovoza, biti prisilno doveden.

- Sudu se ispričao priloživši psihijatrijski nalaz da je tjeskoban i napet te da mu se zbog toga preporučuje izbjegavanje stresa. Međutim, sinoć je bio u 60-minutnoj emisiji na jednoj televiziji i nije se činio ni tjeskoban ni napet i sud zbog toga ne prihvaća njegovu ispriku. Na iduće ročište bit će prisilno doveden - kazao je predsjednik sudskog vijeća sudac Zvonko Vrban.

Na upit Sabinog odvjetnika Ante Nobila može li se isključiti da su šumovi na audiosnimci razgovora između Sabe i Marije Budimir naknadno dodani, sudski vještak za informatiku i telekomunikacije rekao je da snimak nije modificiran ni na koji način i da nisu dodavani šumovi. Vještak nije htio pretpostavljati kako su šumovi na početku i kraju snimke nastali. “Ne radi se o snimci u laboratorijskim uvjetima i na šum je mogao utjecati jako veliki broj faktora o kojima se ne mogu izjasniti, a ne želim nagađati”, kazao je Miroslav Bača.

Anto Nobilo kazao je da Sabino ponašanje nije pokriveno kaznenim djelom. “Izvan je zone koje obuhvaća kazneno djelo i to ćemo snažno obrazložiti u završnoj riječi”, kazao je Nobilo, koji smatra kako u optužnici nije dokazano da je njegov branjenik ponudio mito. Ponašanje Marije Budimir smatra poticanjem Sabe na počinjene kaznenog djela u nekoliko navrata.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike