Novosti
SUĐENJE BIVŠEM GRADONAČELNIKU VUKOVARA

Svjedoci nisu znali ništa o nuđenju mita Željku Sabi
Objavljeno 6. lipnja, 2014.

Vezani članci

IPAK SE KANDIDIRA NA LOKALNIM IZBORIMA

Sabo nezavisni kandidat za gradonačelnika, uz potporu SDP-a

U nastavku suđenja bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi, koji je optužen za nuđenje mita HDZ-ovim gradskim vijećnicima Mariji Budimir i Radivoju Đuriću za prelazak u SDP, saslušano je dvoje svjedoka. Igor Vuković je, na upit zamjenice ravnatelja Uskoka Zorke Fumić, je li telefonski zvao Vladu Budimira i pitao ga može li se njegova supruga sastati sa Sabom oko eventualnog prelaska u SDP, rekao da je s Budimirom više puta razgovarao. No, ne sjeća se mu je postavljao pitanja o njegovoj supruzi.

- Togarazgovorase nesjećam, niti da sam mu postavljao pitanja o Mariji - rekao je Vuković koji je iz SDP-a, kako kaže, iz osobnih razloga, istupio nakon davanja iskaza u istrazi krajem kolovoza prošle godine.

Psihijatrica Melita Jukić rekla je sudskom vijeću da je bila posrednik u ugovaranju sastanka između Željka Sabe i Ružice Đurić, supruge vijećnika Radivoja Đurića.

- Predložila sam joj da se nađu na kavi. Tom razgovoru u hotelu Lav bila sam prisutna pet minuta, a nakon toga sam otišla. Dok sam bila prisutna, nije se razgovaralo ni o čemu posebno. Što su oni kasnije razgovarali, ne znam - rekla je svjedokinja Jukić.

Nakon što je Anto Nobilo, odvjetnik Željka Sabe, predložio dokazne prijedloge, sudsko vijeće na čelu sa sucem Zvonkom Vrbanom odlučilo je da će se na idućoj raspravi saslušati Goran Bošnjak, predsjednik vukovarskog SDP-a, potom Srđan Milaković na okolnost da nije postojala koalicija SDP­a i SDSS­a, te Sabina kćerka Vanja Sabo. Saslušat će se i Miroslav Bača, sudski vještak za telekomunikacije.M.Bugarić

Na sljedećem ročištu svjedočit će šef vukovarskog SDP-a i Sabina kćerka

Možda ste propustili...

NOSITELJ LISTE NA IZBORIMA ZA EU PARLAMENT BOŽO PETROV

Most se zauzima za zaštitu obitelji

POTROŠAČKE CIJENE U TRAVNJU 3,7 POSTO VIŠE NEGO LANI

Najniža stopa inflacije od rujna 2021. godine