Sport
TURNIR MLAĐIH PIONIRA

Memorijal "Marko Svrtan": Domaćoj Olimpiji 11. turnirsko izdanje
Objavljeno 9. lipnja, 2014.
Za najboljeg igrača izabran je Ivan Gelemanović, Matteo Petrešin najbolji je vratar a Mihael Mesarić iz pobjedničke momčadi najbolji je strijelac

Pobjedom mlađih uzrasta NK Olimpije, domaćina i organizatora turnira, jučer je završen 11. Memorijalni nogometni turnir mlađih pionira "Marko Svrtan", koji aktualni osječki međužupanijski ligaš tradicionalno organizira u spomen na toga tragično preminulog dječaka tada člana te Olimpijine kategorije.

Pokrovitelji toga dvodnevnog nadmetanja su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija te Hrvatski i Osječko-baranjski nogometni savez, a Glas Slavonije i Radio plus medijski su pokrovitelji. Turnir je počeo u subotu prije podne polaganjem vijenca i paljeljenjem svijeća na Zelenom polju, na mjestu gdje je nesretni Marko izgubio život. Nastavilo se istoga dana u subotu prijepodne polufinalnim utakmicama u kojima je Vukovar 1991 pobijedio lanjskog pobjednika osječki Grafičar Vodovod, a domaćin je bio bolji od Čepina. Čepinčani su završili četvrti, jer su ih u borbi za treće mjesto “grafičari” uvjerljivo porazili. Finalna je utakmica bila uzbudljiva, pa i dramatična, jer su Vukovarci imali dva pogotka prednosti da bi “olimpijaši” rezultat preokrenuli i veselili se nakon tri godine, odnosno to im je bila druga turnirska pobjeda u 11 izdanja. Prijelazni pobjednički pokal u trajno vlasništvo uručili su Biljana i Željko Svrtan, roditelji pokojnoga Marka. Čepinčanima je pripao trofej fair-play, dok su pojedinačne nagrade otišle po jedna u svaku od ostale tri momčadi sudionika. Za najboljeg igrača izabran je Ivan Gelemanović iz Vukovara 1991, Matteo Petrešin iz osječkog Grafičar Vodovoda proglašen je najboljim vratarom, a Olimpijin napadač Mihael Mesarić najbolji je strijelac turnira s tri postignuta pogotka.

Organizacijski odbor turnira činili su Ivan Šutalo, Hrvoje Kurtović i Milan Krajnović, a Natjecateljski odbor predvodio je također Šutalo, uz suradnju Zvonka Nikšića i Igora Rašljanina. Odbor za izbor najboljih pojedinaca sačinjavali su predstavnici klubova sudionika.

Dražen LEKŠAN
REZULTATI I POREDAK

Polufinale Grafičar Vodovod - Vukovar 1991 0:1 i Olimpija - Čepin 3:1; Za 3. mjesto: Grafičar Vodovod - Čepin 8:0; Finale: Olimpija - Vukovar 1991 3:2.

POREDAK: 1. Olimpija; 2. Vukovar 1991; 3. Grafičar Vodovod; 4. Čepin.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike