Novosti
GLAVAŠ TUŽI VRKIĆA ZBOG KLEVETE

Glavaš zatražio da ga dovedu na raspravu u Osijek
Objavljeno 3. lipnja, 2014.

Ročište u kojem Branimir Glavaš zbog klevete tuži gradonačelnika Osijeka Ivicu Vrkića, odgođeno je za početak listopada. Povod tužbi je konferencija za novinare Ivice Vrkića u veljači, u kojoj je, navodi se u privatnoj tužbi, Glavaša prozvao ratnim profiterom te da priprema bosanski scenarij u Osijeku. Na jučerašnjoj raspravi na Općinskom sudu pod predsjedanjem suca Ivana Sajtera, pojavio se samo Radan Kovač, Glavašev odvjetnik. Vrkićeva odvjetnica Ksenija Vržina pisanim je putem zatražila odgodu rasprave, a svoj nedolazak opravdala je angažmanom u postupku protiv Damira Polančeca na zagrebačkom sudu. Odgodu je preko svog odvjetnika zatražio i Branimir Glavaš, koji se nalazi u mostarskom zatvoru poluotvorenog tipa. Glavaš želi biti na raspravi i direktno saslušan, s mogućnošću suočenja s Vrkićem.

- Moja stranka želi putem međunarodne pravne pomoći da mu se omogući dolazak na raspravu u Osijek da ga se direktno sasluša. Od suda traži da pošalje zamolnicu Ministarstvu pravde BiH kako bi mu u mostarski zatvor stigao poziv za ročište - rekao je odvjetnik Kovač, dodajući kako Glavaš želi sud izvijestiti o dosad nepoznatim činjenicama koje se odnose na Vrkića.

- Branimir Glavaš spreman je snositi sve troškove dolaska u Osijek, uključujući i smještaj te dnevnice pravosudnih policajaca koji bi ga pratili, kao i ostale eventualne troškove - dodao je Radan. Zamolnica za dovođenjem Glavaša iz KPZ-a Mostar bit će poslana Ministarstvu pravosuđa BiH, a iduća rasprava zakazana je za 2. listopada.M.Bugarić

Kao svjedoka tužitelj će pozvati Vladimira Šišljagića, predsjednika HDSSB-a

Možda ste propustili...

KUĆANSTVA U PLUSU 6,2 MILIJARDE EURA U GODINU DANA

Veća financijska imovina, a i obveze

PRODAJA BELJA, PIK-A VINKOVCI I VUPIKA

Baranjci: Računa treba voditi o ljudima i tradiciji

Najčitanije iz rubrike