Ekonomija
TURISTIČKI ADUTI KONTINENTALNOG KRAJA

Deset najprestižnijih vina zakitili zlatom
Objavljeno 12. svibnja, 2014.

Vino je zasigurno jedan od aduta erdutskog kraja u privlačenju specifičnih turista vinoljubaca, a tamošnji vinari i vinogradari zasiguro imaju što ponuditi.

To su dokazali na netom održanim Danima vina i turizma Osječko-baranjske županije, gdje su svaku bocu brižljivo odnjegovanog vina okitili zlatnim i drugim medaljama.

Obećavajuće je to što velike vinare, ako ne u istim količinama onda zasigurno u kvaliteti vina, prate mali, a za veliki trud i znanje su im u Dalj Planini proteklog vikenda svečano uručena odličja.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivo Brzica proizvelo je na svojih šest hekatara sorte grožđa čijom su obradom i buteljiranjem vina dobili tri zlatna odličja - graševina 2012. godina, merlot 2011. godina i cabernet sauvignon 2011. godina.

To će OPG-u Ive Brzice zasigurno privući dodatne goste na druženje na prekrasan vidikovac iznad Dunava u Erdutskoj planini.

Stručna komisija Dušici Siber dodijelila je zlatno odličje za cabernet sauvignon, barrique 2011. godina, broncu za cabernet sauvignon, rose 2013. godina te priznanje za sauvignon 2013. godina.

Vinarija Antunović iz Dalja dobila je zlatno odličje za vino muškat otonel iz 2011. godine, a srebrno odličje za graševinu 2013. godine.

Veliki proizvođač vina Erdutski vinogradi d.o.o. osvojio je pet zlatnih odličja (graševina, kasna berba, izbor suhih bobica 2011. godine; traminac, kasna berba, izbor suhih bobica 2011. godine; shardonnay 2012. godine; traminac 2013. godine i traminac, ledeno vino 2012. godine.

Erdutski vinogradi osvojili su ove godine i dva srebrna odličja (merlot, barrique 2012. godina i pinot crni, rose 2013. godina).D.Pejić

Dobivena odličja će OPG-u Ive Brzice privući dodatne goste na druženje na prekrasan vidikovac iznad Dunava u Erdutskoj planini

Možda ste propustili...

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike