Novosti
PETORICI VOZAČA DIREKTOR DAO OTKAZ

Vozači Taxi Cammea štrajkali zbog niskih plaća i loših uvjeta rada
Objavljeno 8. svibnja, 2014.

Vezani članci

OD SKUPOG LUKSUZA DO PRISTUPAČNE ALTERNATIVE JAVNOM PRIJEVOZU

Prije četiri godine u Osijeku je bilo osam taksija, a danas ih je 49

OSIJEK – Pet vozača tvrtke Taxi Cammeo jučer je od direktora Vladimira Minovskog dobilo otkaz na licu mjesta te su vozači morali razdužiti svoja vozila, opremu i službene odore, jer su, razočarani plaćama i lošim uvjetima rada, odbili voziti dok se ne riješe njihovi problemi, a u cijelom slučaju morala je intervenirati i policija!

Naime, kako nam je rekao Zdravko Dragić, jedan od otpuštenih vozača, u ranim poslijepodnevnim satima skupina od 14 ogorčenih taksista prvo se okupila ispred autobusnog kolodvora tražeći sastanak i razgovor s direktorom. "Nismo željeli voziti sve dok netko ne razgovara s nama. Prema ugovoru, mi bismo mjesečno trebali raditi 48 sati, a redovito smo radili po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'. Direktor nas je pozvao u osječko sjedište tvrtke, u Ulici Bartula Kašića, kamo smo stigli u koloni, a nakon našeg dolaska prema nama je nastupio vrlo arogantno i bahato. To nije bio razgovor, već napad i rekao nam je doslovce 'tko želi raditi pod ovakvim uvjetima, neka radi, a tko ne želi, može ići kući'. Većina je tada odustala jer je željela zadržati i ovaj, kakav-takav, posao, čak i ovakve mizerne plaće, jer imaju obitelji za prehraniti. Nas petorica bili smo uporni, zato što nismo mogli više pristajati da za samo 2.400 kuna mjesečno ugrožavamo svoje i tuđe živote te imovinu za koju mi odgovaramo. Tada je zatražio da vratimo prometne dozvole, odore, opremu i vozila, a kada smo odbili, pozvao je policiju", ispričao je. Dvoje policajaca tada je posredovalo da ne izbije tjelesni sukob i uputilo vozače da mirno vrate vozila, odore i opremu jer su oni u vlasništvu tvrtke Taxi Cammeo, a da svoja prava potraže sudskim putem ili na druge načine. "Ne znamo hoćemo li ih tužiti, osobito jer ne znamo što će napisati u rješenju o otkazu. Ovo je jako loše za nas, jer i mi imamo obitelji, ali više nismo mogli ovako", kazali su vozači.T.Levak

“Ne možemo si dopuštati da odbijamo stranke”

Direktor tvrtke Cammeo Vladimir Minovski, koji je intervenciju policije u dvorištu zgrade tvrtke promatrao sa strane, naglasio je kako se igrom slučaja našao u Osijeku, jer su radili nadgradnju sustava. "Navedenih pet vozača odbilo je vožnje i nije htjelo raditi. Pokušao sam razgovarati s njima, ali oni su i to odbijali. Mi si ne možemo dopuštati da odbijamo stranke, to je prekršaj radnih dužnosti i u skladu s Pravilnikom o radu dao sam im otkaz. Pri zapošljavanju bili su upoznati sa svim uvjetima rada, koji se nisu mijenjali. Mi imamo još 25 vozača u tvrtki i građani neće biti zakinuti. Žao mi je što je do ovoga došlo, ali drugog rješenja nismo imali", zaključio je Minovski.

Možda ste propustili...

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta