Novosti
PETORICI VOZAČA DIREKTOR DAO OTKAZ

Vozači Taxi Cammea štrajkali zbog niskih plaća i loših uvjeta rada
Objavljeno 8. svibnja, 2014.

Vezani članci

OD SKUPOG LUKSUZA DO PRISTUPAČNE ALTERNATIVE JAVNOM PRIJEVOZU

Prije četiri godine u Osijeku je bilo osam taksija, a danas ih je 49

OSIJEK – Pet vozača tvrtke Taxi Cammeo jučer je od direktora Vladimira Minovskog dobilo otkaz na licu mjesta te su vozači morali razdužiti svoja vozila, opremu i službene odore, jer su, razočarani plaćama i lošim uvjetima rada, odbili voziti dok se ne riješe njihovi problemi, a u cijelom slučaju morala je intervenirati i policija!

Naime, kako nam je rekao Zdravko Dragić, jedan od otpuštenih vozača, u ranim poslijepodnevnim satima skupina od 14 ogorčenih taksista prvo se okupila ispred autobusnog kolodvora tražeći sastanak i razgovor s direktorom. "Nismo željeli voziti sve dok netko ne razgovara s nama. Prema ugovoru, mi bismo mjesečno trebali raditi 48 sati, a redovito smo radili po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'. Direktor nas je pozvao u osječko sjedište tvrtke, u Ulici Bartula Kašića, kamo smo stigli u koloni, a nakon našeg dolaska prema nama je nastupio vrlo arogantno i bahato. To nije bio razgovor, već napad i rekao nam je doslovce 'tko želi raditi pod ovakvim uvjetima, neka radi, a tko ne želi, može ići kući'. Većina je tada odustala jer je željela zadržati i ovaj, kakav-takav, posao, čak i ovakve mizerne plaće, jer imaju obitelji za prehraniti. Nas petorica bili smo uporni, zato što nismo mogli više pristajati da za samo 2.400 kuna mjesečno ugrožavamo svoje i tuđe živote te imovinu za koju mi odgovaramo. Tada je zatražio da vratimo prometne dozvole, odore, opremu i vozila, a kada smo odbili, pozvao je policiju", ispričao je. Dvoje policajaca tada je posredovalo da ne izbije tjelesni sukob i uputilo vozače da mirno vrate vozila, odore i opremu jer su oni u vlasništvu tvrtke Taxi Cammeo, a da svoja prava potraže sudskim putem ili na druge načine. "Ne znamo hoćemo li ih tužiti, osobito jer ne znamo što će napisati u rješenju o otkazu. Ovo je jako loše za nas, jer i mi imamo obitelji, ali više nismo mogli ovako", kazali su vozači.T.Levak

“Ne možemo si dopuštati da odbijamo stranke”

Direktor tvrtke Cammeo Vladimir Minovski, koji je intervenciju policije u dvorištu zgrade tvrtke promatrao sa strane, naglasio je kako se igrom slučaja našao u Osijeku, jer su radili nadgradnju sustava. "Navedenih pet vozača odbilo je vožnje i nije htjelo raditi. Pokušao sam razgovarati s njima, ali oni su i to odbijali. Mi si ne možemo dopuštati da odbijamo stranke, to je prekršaj radnih dužnosti i u skladu s Pravilnikom o radu dao sam im otkaz. Pri zapošljavanju bili su upoznati sa svim uvjetima rada, koji se nisu mijenjali. Mi imamo još 25 vozača u tvrtki i građani neće biti zakinuti. Žao mi je što je do ovoga došlo, ali drugog rješenja nismo imali", zaključio je Minovski.

Možda ste propustili...