Regija
BELOMANASTIRSKA GIMNAZIJA SLAVI 50. ROĐENDAN

Gimnaziju u pola stoljeća završilo 3.500 Baranjaca
Objavljeno 3. svibnja, 2014.

BELI MANASTIR - Prigodnom svečanosti jučer je u gradskoj kinodvorani obilježena 50. obljetnica belomanastirske Gimnazije. Kako je istaknuo ravnatelj Veljko Frank, prva generacija učenika ovu je obrazovnu ustanovu upisala i završila školske godine 1963./64., kada je ravnatelj bio pokojni prof. Antun Bubalović.

- O njemu govorim s posebnim pijetetom. Bio je primjer i uzor mnogima - rekao je Frank.

Reformom školstva Gimnazija je izgubila pravni status, a s radom je nastavila tijekom Domovinskog rata, kada su baranjski učenici bili rasuti diljem Hrvatske i Mađarske, dok je srednja škola djelovala u mađarskom gradu Mohacsu. Za ''povratak'' Gimnazije mnogo je učinio pokojni prof. Vlado Jalšovec, koji je bio njezin ravnatelj sve do iznenadne smrti 2002. godine, kada ''palicu'' preuzima Frank.

Od osnutka, do današnjih dana, belomanastirsku je Gimnaziju polazilo 3.500 učenika, dok ih je ovu školsku godinu upisalo 32. Frank je podsjetio i na brojne postignute uspjehe belomanastirskih gimnazijalaca na različitim regionalnim, državnim pa čak i svjetskim učeničkim smotrama, odnosno natjecanjima.

Obilježavanju obljetnice nazočni su bili župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak te brojni predstavnici vjerskog, obrazovnog, društvenog i gospodarskog života Baranje. Među uzvanicima bili su i predstavnici prve generacije učenika.I.Getto

Možda ste propustili...

U MERAJI FOTOGRAFIJE, PLAKATI, ŠALOVI I DRUGE MEMORABILIJE

Izložba o trideset godina Ultrasa

U SUBOTU PRIGODNI PROGRAM

DVD Beljevina slavi 90 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ZMAJEVCU ODRŽAN 17. VINSKI BOR MARATON

Baranjsku vinsku prijestolnicu posjetilo više od 10.000 osoba

2

ISPORUKA DRVA OVISI O KAPACITETIMA IZRADE

Nikad veća navala na ogrjevno drvo

3

ZBOG OSJETNOG PADA BROJA STANOVNIKA

Lokalni proračuni gube znatan dio prihoda državne pomoći?