Ekonomija
OHRABRUJUĆI POSLOVNI REZULTATI

Saponia povećala prodaju za 5%
Objavljeno 25. travnja, 2014.

OSIJEK - U prvom ovogodišnjem tromjesečju osječka Saponia d.d. ostvarila je 145 milijuna kuna vrijednu prodaju, što je rast za pet posto u odnosu prema istom razdoblju lani, ali i u odnosu prema planu, koji za ovu godinu predviđa rast prodaje za četiri posto.

Pritom je na hrvatskom tržištu ostvaren 1-postotni rast, a na 14 izvoznih tržišta - 9 posto.

Osobito visok rast ostvaren je Sloveniji, Srbiji i BiH, a ni na jednom od preostalih 11 tvrtkinih izvoznih tržišta nije zabilježen pad. Takvim je rezultatima Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije d.d., zadovoljan, to više što još uvijek stagnira, pa i pada, ukupno maloprodajno tržište u Hrvatskoj i okruženju.

Ističe da imaju dobre povratne informacije s prodajnih mjesta, bolje od njihove ukupne konkurencije - čime su osobito zadovoljni. Pritom očekuje da će rezultati do kraja godine biti i mnogo bolji. Naime, s obzirom na to da ove godine Saponia slavi 120. godinu postojanja, kreirala je i dosta značajnih projekata kojima želi dodatno zainteresirati svoje potrošače i povećati rast prodaje. U mjesecima najveće prodaje (srpnju, kolovozu i rujnu) Uprava Saponije očekuje i najveću proizvodnju, odnosno više od 9.000 tona svojih proizvoda svaki mjesec, što će biti rekordna tri uzastopna proizvodna mjeseca u Saponiji dosada uopće.

Za to će, prema Skenderovim riječima, uz postojeće, zaposliti dodatne radnike na određeno vrijeme. N.Vukadinović

PRVO TROMJESEČJE 2014.

9%

iznosio je rast prodaje Saponije na inozemnim tržištima

Možda ste propustili...

GRAĐEVINSKI SEKTOR U PROBLEMIMA

Radnike više ne može zadržati ni viša plaća

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike