Regija
MINISTAR JOVANOVIĆ OTVORIO ŠKOLU

Obnova osnovne škole u Sotinu trajala tri godine
Objavljeno 23. travnja, 2014.

SOTIN – U vukovarskom prigradskom naselju Sotin jučer je otvorena zgrada područne škole čija je obnova trajala tri godine i koštala više od 1,2 milijuna kuna. Objekt škole, koju pohađa 17 učenika, svečano je otvorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

– Bez škole nema budućnosti. Osim usvajanja znanja, u školi ćete naučiti kako postati i bolji ljudi, a s boljim ljudima i Hrvatska će biti bolje društvo - poručio je ministar učenicima. U izjavi novinarima, Jovanović je najavio i skoru obnovu vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, a pritom je rekao kako je, postavši ministrom, u Vukovaru zatekao goruće probleme neobnovljene srednje škole Nikole Tesle i područne škole u Sotinu.

– Zadovoljan sam što smo oba problema riješili – dodao je. Komentirajući na upit novinara najave mogućnosti gašenja škola s malim brojem učenika, ministar Jovanović poručio je kako cilj analize mreže škola koju radi resorno ministarstvo „nisu uštede nego podizanje kvalitete škola“. Kako je rekao, kada analiza bude dovršena njegovo će ministarstvo s osnivačima škola vidjeti što je najbolje učiniti kako bi učenici dobili kvalitetnije obrazovanje.

Pavica Lukačević, ravnateljica vukovarske Osnovne škole Mitnica, u čijem je sastavu i područna škola u Sotinu, navela je kako su sotinski učenici, dok je trajala obnova njihove školske zgrade, putovali u desetak kilometara udaljenu školu na Mitnici. Kako je navedeno, u obnovu škole u Sotinu ministarstvo je uložilo približno milijun, a Vukovarsko-srijemska županija preostalih 200-tinjak tisuća kuna.S.Butigan

GRADNJA DVORANE U BABINOJ GREDI

Ministar Jovanović označio je početak radova na gradnji školske sportske dvorane OŠ Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi koja je jučer, 23. travnja, proslavila i Dan škole. "U proračunu je osigurano potrebnih 20 milijuna kuna, a označavanje početka radova na gradnji dvorane dokaz je da su ispunjeni svi potrebni preduvjeti da dvorana bude završena u planiranom roku od 24 mjeseca", naglasio je ministar.(Z.K.)

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

Najčitanije iz rubrike