Crna kronika
MAFIJAŠKO UBOJSTVO U VINKOVCIMA

Ubojica “Dado Bonano” uhićen na putu prema granici s Bosnom
Objavljeno 23. travnja, 2014.
Grgić je iz bolnice predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske

VINKOVCI – Dalibor Grgić (34), poznatiji pod nadimkom Dado Bonano, uhićen je nedugo nakon ubojstva Marka Marjanovića (50), navodno na putu prema granici s Bosnom i Hercegovinom. O ubojstvu u podrumu narodnjačkog kluba Shakespeare u Vinkovcima, o kojem je grad i jučer brujao, iako za medije o tome uglavnom nitko ne želi govoriti, službeno nikakvih novih informacija nema. Kako je poznato, hitcima iz pištolja u klubu punom gostiju u nedjelju oko 1.30 sati ubijen je Marko Marjanović, a Grgića je policija uhitila.

Grgić je jučer – službeno je potvrđeno – iz bolnice prepraćen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a očekuje ga saslušanje u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. O motivu zločina još se međutim, ništa službeno ne zna. Marjanović je jučer pokopan na Gradskom groblju Vinkovci.

Po gradskim se kuloarima tek nagađa, s obzirom na to kako je u gradu poznato da su ubijeni i osumnjičeni bili prijatelji i “suradnici” te da su “stari znanci policije”. Nije poznato ni koliko je hitaca ispalio osumnjičeni iz vatrenog oružja, spominje se pet – šest hitaca. Neslužbene informacije govore da je Marjanović smrtno stradao od jednog, kobnog hica u prsa, dok su ostali ispaljeni u zrak, pri čemu je jedan metak okrznuo po ramenu 19-godišnjeg gosta lokala koji srećom, nije teže ozlijeđen.

Ni županijski državni odvjetnik u Vukovaru Božidar Piljić nije jučer mogao ništa reći osim da će Grgić vjerojatno “tijekom dana biti ispitan, a potom ćemo sucu istrage predložiti pritvor o čemu će sudac odlučiti”.S.Butigan/M.Bugarić

Vinkovčani kivni na sustav

Iako šutljivi u izravnoj komunikaciji s novinarima, Vinkovčani su se raspisali o ubojstvu na društvenim mrežama. Najviše su kivni na policiju jer, tvrde Vinkovčani, svi su znali da su obojica, i ubojica i ubijeni, poznati kao “reketari, dileri i kamatari, a pravosuđe i policija nisu ništa napravili.” Boje se također da će i dalje biti zločina zbog moguće osvete.

Najčitanije iz rubrike