Ekonomija
ODUSTALI OD ODLASKA U ZAGREB

Radnici OLT-a održat će prosvjed ispred tvrtke - tražit će smjenu uprave
Objavljeno 23. travnja, 2014.
Očito je da nas netko manipulira i da je negdje nastao “kratki spoj”, rekao je Damir Cicvarić

Prošlog tjedna gotovo već u detalje dogovoren odlazak radnika OLT-a na prosvjed, ispred Ministarstva financija u Zagreb, jučer je ipak odgođen.

Podsjetimo, na taj se način pokušalo riješiti sve nejasnoće oko deblokade žiro-računa te tvrtke koja se nalazi u procesu predstečajne nagodbe, a zbog čega je izostala već i treća isplata mjesečnih plaća.

- U dogovoru s čelništvom Sindikata metalaca Hrvatske, dogovorili smo da javni prosvjed koji je trebao biti danas (srijeda) u Zagrebu, premjestimo u Osijeku, preciznije prostor pred našom tvrtkom, u petak u 10 sati. To smo učinili upravo stoga što je očito da je negdje nastao 'kratki spoj', ali i stoga što mi u sindikatu više ne želimo preuzimati na sebe posao koji treba raditi netko drugi - kaže Damir Cicvarić, glavni OLT-ov, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske.

Pritom ističe da im je već dosta proturječnih informacija oko predstečajne nagodbe, deblokade žiro-računa i isplate plaća zaposlenicima koje su se plasirale u posljednje vrijeme.

- Stoga ćemo, ako ih ne dobijemo i prije, od uprave na prosvjednom skupu zatražiti odgovore na sva pitanja koja egzistiraju u OLT-u - kaže Cicvarić, navodeći kako u upravi i vide najveći problem tvrtke. “Ona se ponaša vrlo inertno, a to najbolje pokazuje i činjenica da mjesec dana od kada smo bili kod ministra rada i mirovinskog sustava, Miranda Mrsića sve do danas nismo dobili odgovor na pitanja što se i zašto u međuvremenu dogodilo u OLT-u. Očito je da nas netko manipulira”, kaže Cicvarić.

Pritom dodaje da radnici OLT-a više ne prihvaćaju takav način rada i stoga će na prosvjednom sindikalnom skupu u petak, pa i da dođe do deblokade žiro-računa tvrtke, iako zakonski na to nemaju pravo, tražiti smjenu uprave.

- Smatramo da za to ipak imamo legitimitet budući da je već do sada oko 70 posto zaposlenih pismeno izrazilo želju za smjenom uprave - zaključuje Cicvarić.

Nikola VUKADINOVIĆ

Damir Cicvarić

glavni OLT-ov povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske

Na prosvjednom skupu u petak, između ostalih regionalnih sindikalnih čelnika, očekujemo dolazak i Vedrana Dragičevića, predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, pri čemu će se tražiti novi razgovori s vlasnicima i upravom OLT-a da se konačno čuje kako će tvrtka nastaviti rad, pa i u slučaju uspješnog okončanja predstečajne nagodbe.

70%

radnika OLT-a pismeno je izrazilo želju za smjenom uprave

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike