Regija
VELJKO KAJTAZI POSJETIO BELIŠĆE I BISTRINCE

U Romskom naselju gradit će Društveni dom
Objavljeno 17. travnja, 2014.

BELIŠĆE/BISTRINCI - Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi boravio je u posjetu gradonačelniku Belišća Dinko Buriću i članovima Romske zajednice u Bistrincima. Pri tome se razgovaralo o rješavanju životnih problema stanovnika Romskog naselja u Bistrincima. Na sastanku je potvrđeno da je Grad osigurao proračunska sredstva u visini od 30.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za Društveni dom u Romskom naselju Bistrincima, a Grad će učiniti i sve potrebno da se provede izrada projektne dokumentacije do kraja rujna ove godine kako bi romska nacionalna manjina mogla iz različitih izvora osigurati sredstva za njegovu izgradnju. Prema tvrdnjama Kajtazija, u sljedećoj će se godini osigurati novac za gradnju temelja objekta površine 200 kvadratnih metara na parceli, koju će za te namjene osigurati Grad Belišće.

Učinjene su i sve potrebne predradnje da se u cijelosti provede postupak legalizacije 49 stambenih objekata u Romskom naselju. Sada predstoje i razgovori s Ministarstvom graditeljstva oko provođenja urbane regeneracije Romskog naselja, a već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća će se pokrenuti postupak izmjene urbanističkog plana, što će omogućiti nastavak poslova na izgradnji sustava odvodnje u Romskom naselju.

Kajtazi je nakon susreta s gradonačelnikom posjetio i romsku zajednicu u Bistrincima i s njima razgovarao o planovima za unapređivanje životnih uvjeta. L.Aničić

30.000

kuna osigurano je za projektnu dokumentaciju

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike