Osijek
RAVNATELJ OŠ AUGUSTA ŠENOE

Ćosić: Očekujem da će DORH podnijeti kaznenu prijavu protiv prof. Kelave
Objavljeno 16. travnja, 2014.

Proljetni praznici dobro su došli I. P.-u, učeniku osmog razreda OŠ Augusta Šenoe, da se, nakon što je bojkot od strane njegove učiteljice Antice Kelave dospio u javnost, od svega dobro odmori. Nažalost, male su vjerojatnosti da se i njezino ponašanje prema njemu promijeni, no sve i da tako bude, ravnatelj Krešo Ćosić kaže kako bi bilo kasno.

- Očekujem da će DORH podići optužnicu, odnosno da će biti kazneno prijavljena zbog štete koju je nanijela maloljetnoj osobi. Inače, još nisam dobio ni jedan odgovor od nadležnih službi kojima sam se obratio zbog ovog nesvakidašnjeg problema - rekao je Ćosić.

Bude li tako, za očekivati je da će biti udaljena s radnog mjesta do okončanja postupka.

- Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, nakon članka objavljenog u Glasu Slavonije, nije I. P. jedini koji s nastavnicom Kelavom ima poteškoća. Učenici svjedoče o tome da u jednom satu imaju i po dva ispita, a samo jedan moraju rješavati cijeli školski sat. Apsurdno, ali I. P. upravo bi htio biti jedan od onih kojima je omogućen ispit, no rubrika za ocjene iz kemije kod njegova je imena u imeniku prazna.

- Ravnatelj mi je obećao da će njega ispitati komisija da bi dobio realne ocjene koje zaslužuje. Nadam se da mu ova situacija neće narušiti mogućnost samostalnog izbora upisa u srednju školu i nadam se da će ova situacija zbog budućih učenika te škole biti pravedno riješena. Inače, naši korisnici idu i u tu, te u OŠ Dobriše Cesarića, obje su kvalitetne i imamo odličnu suradnju - rekao je Mato Lukić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, koji je i sam vidio komentare koje su ostavili drugi učenici. Upravo će njihova podrška, kaže, biti još jedna karika u cilju podizanja I. P.-ova samopouzdanja koje mu je ponašanje njegove profesorice narušilo. M. Mihelić

Mato Lukić

ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži

Ravnatelj OŠ A. Šenoe mi je obećao da će I.P.-a ispitati komisija da bi dobio realne ocjene koje zaslužuje

Možda ste propustili...