Ekonomija
NOVI MODEL ZAPOŠLJAVANJA

Pipunić: Od fakulteta smo tražili popis najboljih studenata i zaposlili ih
Objavljeno 10. travnja, 2014.

OSIJEK - Ove će godine u Žitu priliku da pronađu svoj prvi posao dobiti između 20 i 25 najboljih mladih nezaposlenih visokoobrazovanih osoba koje su diplomirale na tri osječka fakulteta - Ekonomskom, Prehrambeno-tehnološkom i Odjelu za matematiku - Financijska i poslovna matematika.

Najavio je to ekskluzivno za Glas Slavonije Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, koji je istakao kako će to ujedno biti i prilika mladima koji su s najboljim prosjekom ocjena završili fakultete da sudjeluju u gospodarskom razvoju ovog kraja.

- Time smo ujedno željeli ukazati na činjenicu, ali i poslati poruku mladima da se rad i učenje ipak isplate. Valja istaknuti da smo ove godine kod zapošljavanja prvi put primijenili novi model zapošljavanja na način da smo s navedenih fakulteta tražili popis najboljih studenata. S Ekonomskog i Odjela za matematiku dobili smo ukupno njih 47, a s Prehrambeno-tehnološkog 30. Prve smo intervuje već odradili i desetero najboljih koji su diplomirali na Ekonomskom i Matematičkom te osam do deset s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta počet će raditi - izjavio je Marko Pipunić te je dodao kako na ovome neće stati.

Naime, Žito planira u iduće dvije godine zaposliti više od 50 najboljih mladih visokoobrazovanih osoba. Već uskoro, kako navodi Pipunić, zatražit će popis najboljih i s Poljoprivrednog fakulteta Osijek.

Zdenka RUPČIĆ
U Žitu pripremaju projekte vrijedne 100 milijuna eura

Vezano uz nova zapošljavanja u Žitu, Pipunić navodi da za sada može reći samo to da na razini Grupe pripremaju projekte vrijedne više od 100 milijuna eura. A o čemu je zapravo riječ, kaže da će javnost obavijestiti naknadno, no ipak napominje kako je riječ o projektima koji će preokrenuti gospodarsku sliku Slavonije i Baranje, naravno u pozitivnom smislu.

25

najboljih mladih osoba zaposlit će Žito ove godine

50

ukupno visokobrazovanih mladih dobit će posao u Žitu u iduće dvije godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike