Kultura
NADAJU SE I DOMAĆIM FESTIVALSKIM NAGRADAMA

Osječko Dječje kazalište na pet festivala u osam dana
Objavljeno 8. travnja, 2014.

OSIJEK - Dječje kazalište Branka Mihaljevića krenulo je na turneju po Hrvatskoj! U ponedjeljak, 7. travnja, predstavom “Pale sam na svijetu” gostovali su na XIX. vukovarskom lutkarskom proljeću. Predstavu su igrali za mališane u Bošnjacima i Račinovcima. Riječ je o lektirnom naslovu u režiji Ivana Kristijana Majića, a igraju Areta Ćurković i Edi Ćelić.

Sutra su već na jugu Hrvatske, gdje nastupaju na 7. festivalu hrvatske drame za djecu, Mali Marulić u Splitu, za koji je izabrana njihova predstava “Ovdje u gradu”, također u režiji Majića. Predstavu su radili u koprodukciji s Udrugom Breza, a premijerno je izvedena na prošlogodišnjoj manifestaciji Patuljci dolaze ovdje. Splitski mališani u predstavi će uživati u Gradskom kazalištu lutaka Split, a igraju: Đorđe Dukić, Ivica Lučić, Inga Šarić, Snježana Ivković, Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Aleksandra Colnarić i Martina Stjepanović.

Sljedeće im je odredište Bjelovar! U četvrtak, 10. i petak, 11. travnja, nastupaju na 12. malom Boku. “Grgu Čvarka”, u režiji Tamare Kučinović, izvest će čak četiri puta. U veseloj hit-predstavi na loncima sviraju, glume i pjevaju Edi Ćelić kao Grgica, Areta Ćurković je brižna mamica, Lidija Kraljić igra Milu malu, Aleksandra Colnarić njezinu mamu, baba i djed su Zvjezdana Bučanin i Ivica Lučić, Ženu glumi Inga Šarić, svećenika i doktora Ivica Lučić, a časne su i medicinske sestre Inga Šarić, Zvjezdana Bučanin i Aleksandra Colnarić.

U subotu, 12. travnja, Baletni studio nastupa na 11. susretima plesnih grupa TREPS u Zagrebu. U Centru za kulturu Trešnjevka izvest će točku iz baleta “Coppelia”, pod nazivom Mazurka. Baletni studio više od 20 godina vodi baletna pedagoginja Štefanija Heller.

Već u ponedjeljak, 14. travnja, ponovno su u Zagrebu na 14. izdanju međunarodnog Naj, naj, naj festivala Gradskog kazališta Žar ptica. Upravo u tom kazalištu izvest će “Jamesove mačke”, u režji Nikole Zavišića, koja je premijeru imala na Osječkom ljetu kulture 2013. Tekst Jamesa Joycea u dramatizaciji Nikole Zavišića izvode Edi Ćelić, Ivica Lučić, Areta Ćurković, Lidija Kraljić i Aleksandra Colnarić. S nestrpljenjem Osječani čekaju izvješća o nagradama! N.Vekić

Možda ste propustili...

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

Najčitanije iz rubrike