Regija
POZITIVNE PROMJENE

Našička bolnica uskoro uvodi
novu djelatnost - palijativnu skrb
Objavljeno 27. ožujka, 2014.

NAŠICE - Masterplanom bolnica i reorganizacijom zdravstva, u Općoj županijskoj bolnici u Našicama svih šest odjela (ginekologija s porodništvom, pedijatrija, psihijatrija, urologija, interna i opća kirugija), i dalje će normalno funkcionirati te se uvodi palijativna skrb, koju nije imala. Sanacijska upraviteljica Sanja Milanović kaže da masterplan donosi dvije promjene.

- Osim odjela palijativne skrbi s deset kreveta, novina je što dobivamo i krevete za dugotrajno liječenje, što do sada nismo imali. Tako ginekologija, interna i opća kirurgija dobivaju po dva kreveta, a pedijatrija jedan. Imamo sestru koja će uskoro magistrirati na tečaju iz palijativne skrbi, dok je liječnica prošle godine završila tečaj. Kadrovski se pripremamo te vjerujem da ćemo proširenjem bolnice osigurati i prostor za taj odjel – rekla je Milanović.

Bolnica ostaje bez akutnih kreveta, namijenjenih bolničkim pacijentima koji se izmjenjuju u kraćim razdobljima. Milanović naglašava da manjak akutnih kreveta pacijenti neće osjetiti jer se povećava broj kreveta u dnevnoj bolnici, na odjelu palijative te za dugotrajno liječenje. Ovakvom organizacijom koja bi trebala početi u ljeto, u bolnici bi se morala povećati popunjenost i do 90 posto, koja je sada 70 posto.

- Nijedna bolnica nije sto posto popunjena. Pacijenti ne bi smjeli osjetiti smanjenje broja akutnih kreveta kao ni reorganizaciju. Mi zaposleni morat ćemo promijeniti način rada, ali ne na štetu pacijenata - zaključila je Milanović.S.Fridl

Za ergometriju ČEKANJE 7 dana, a uZV dojke TRI mjeseca

Bolnica se funkcionalno spaja s KBC-om u Osijeku. To znači da će biti i dalje dva pravna subjekta, a razmjenjivat će liječnike. ''Usluge koje smo pružali pružat ćemo i dalje, a pacijente koji trebaju usluge koje i prije nismo radili, slat ćemo u Osijek. Osječki pacijenti mogu doći k nama na kolonoskopiju, gastroskopiju ili ergometriju, jer je za te pretrage lista čekanja kraća kod nas'', rekla je Milanović. Za ergometriju se čeka sedam dana, ali se na radiologiji na UZV abdomena i dojke čeka tri mjeseca. Duga lista čekanja na radiologiji formirana je zbog liječnika koji je na bolovanju i liječnice koja je na porodiljnom. Rješenje traže u dogovoru s radiolozima iz Osijeka koji bi subotom dolazili u Našice.

Možda ste propustili...

JEDINI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

U obitelji Trstenjak radi peta generacija kovača

20. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

Natjecalo se gotovo 700 mališana

Najčitanije iz rubrike