Regija
DAN OTVORENIH VRATA PU-A VUKOVARSKO-SRIJEMSKOG

Policajci predstavili vinkovačkim srednjoškolcima što rade i čime su opremljeni
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
VINKOVCIU predvorju školske zgrade koju dijele tri srednje škole - Srednja strukovna, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Drvodjelska tehnička škola - okupio se na Danu otvorenih vrata PU-a vukovarsko-srijemskog velik broj srednjoškolaca koji su željeli doznati nešto više o policijskom pozivu.

- Ovdje su smještene tri srednje škole i obuhvatili smo velik broj srednjoškolaca. Oni nam i jesu ciljana skupina, a pozivamo sve osobe mlađe od 28 godina da se prijave – objašnjava Marina Škarica, policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika PU-a vukovarsko-srijemskog.

Kako bi im pokazali što sve policija radi, policijski službenici izložili su svoju opremu i vozila, pa su tako, među ostalim, posjetitelji mogli razgledati multifunkcionalno vozilo Schengen bus za obavljanje nadzora državne granice, specijalno kombi-vozilo s najmodernijom forenzičkom opremom za obavljanje očevida, specijalno policijsko vozilo, tzv. maricu, i druga.

Budući da mnoge mlade zanima kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, djelatnik kriminalističke tehnike otkrio im je tajne svog zanata i kako tragovi pomažu pri otkrivanju počinitelja kaznenih djela.

Interventni policajci prezentirali su svoj rad i dio opreme koju koriste za osiguranje javnog reda i mira, a brojni učenici poželjeli su isprobati koliko je teška njihova zaštitna oprema, kaciga i štit za intervencije. Policijski službenik za stručno usavršavanje predočio je zainteresiranima elemente poligona prepreka za provjeru razine tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

- Kako bismo prezentirali uvjete i kako bismo mladima približili o kakvom se poslu radi, omogućili smo neposredan kontakt s policijskim službenicima različitih linija rada. Time smo im htjeli približiti naš posao, ali im i dati sve potrebne informacije na jednom mjestu – rekla je Marina Škarica.

MUP trenutačno ima raspisana dva natječaja. Za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka traži se 500 osoba mlađih od 28 godina, a rok za podnošenje prijava je do 23. kolovoza. Otvoren je i natječaj za upis 150 učenika u 3. razred srednje Policijske škole "Josip Jović" za potrebe MUP-a i Ministarstva pravosuđa i uprave, a mogu se prijaviti mladi koji nisu stariji od 19 godina i završili su drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza. Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Što je sve policija izložila došla su pogledati i brojna djeca i drugi građani. M. Flego
Možda ste propustili...

REZULTATI DM-OVE AKCIJE ZELENOG KORAKA

Proglašeni najbolji mladi ekolozi u RH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”