Crna kronika
INTERVENCIJA U ĐAKOVU

Naslage piljevine gasilo
čak 65 vatrogasaca
Objavljeno 19. ožujka, 2014.

PIŠKOREVCI - Vatrogasci DVD-a Đakovo imali su prekjučer dvije intervencije. U prvoj je planuo traktor u Novim Perkovcima, a dim se pojavio zbog pregrijavanja kočnica. Druga intervencija kod Piškorevaca iziskivala je puno veći angažman, riječ je bila o požaru naslaga piljevine i “okoraka”.

- Količina otpada je približno 2000 kubnih metara, i da nije ugašen, gorio bi danima. Gasilo ga je 65 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, i utrošeno je 195 sati rada, 39 radnih sati vozila te 35.000 litara vode i 200 litara pjenila za gašenje požara. Intervenirale su sve vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice grada Đakova. Požar je dojavljen u 17.15 sati, a ugašen u 21 sat - kaže Ivan Klemen, zapovjednik đakovačkog DVD-a. Klemen još jednom upozorava sve poljoprivrednike da se osposobe za zaštitu od požara kako bi u slučaju izbijanja vatre na poljoprivrednim strojevima znali pravilno reagirati i na taj način smanjili štetu.

Osječki su vatrogasci gasili nadstrešnicu u Ulici Brune Bjelinskog u Osijeku. Suha trava i trska gorjela je na rubnom dijelu Kopačkog rita, na Starom Dunavcu pokraj Vardarca, te kod Podunavlja. Našički su vatrogasci pozvani zbog hlađenja pregrijanog stroja na deponiju smetišta u Makloševcu, a trava se zapalila i u Kozarcu.M.Muškić/S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike