Regija
ŠANSA ZA NAJBOLJE STUDENTE

Nakon semestra u Norveškoj, siguran posao u “Đuri Đakoviću”
Objavljeno 13. ožujka, 2014.

SLAVONSKI BROD - “Đuro Đaković” grupa i društvo Kongsberg Protech Systems iz Norveške u suradnji s Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima treću godinu zaredom traže najbolje studente fakulteta tehničkih smjerova. U sklopu procesa objavljen je novi natječaj za stipendiste na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) i Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Predstavljanju ovogodišnjeg natječaja na brodskom Strojarskom fakultetu nazočili su predstavnici obiju kompanija i dvije dosadašnje generacije stipendista. Riječ je o jedinstvenom programu stipendiranja, koji uz izdašne stipendije izvrsnim studentima omogućuje i pohađanje nastavnog semestra na prestižnom norveškom sveučilištu te obavljanje stručne prakse u globalnoj, visokotehnološkoj tvrtki Konigsberg, poslovnog partnera “Đure Đakovića”, koji radi u 25 zemalja svijeta i ima gotovo 7.000 zaposlenih.

Nakon završetka profesionalnog usavršavanja u Norveškoj, stipendiste čeka osigurano radno mjesto u “Đuri Đakoviću”.

- “Đuro Đaković” tako osposobljava visokokvalificirane kadrove s kojima namjerava graditi budućnost kompanije te širiti svoje poslovanje na tehnološki inovativne proizvode. Nakon iskustava s NTNU-om i iz Kongsberg Protech Systemsa, naši budući kolege stekli su dodatna znanja i upoznali se s načinom rada u jednoj od najnaprednijih svjetskih tehnoloških kompanija svijeta, što će im omogućiti da nam pomognu u misiji transformacije “Đure Đakovića” u visokotehnološku kompaniju - kazao je Tomislav Mazal, član Uprave “Đuro Đaković” grupe.

- Programom stažiranja i studenti i kompanije dobivaju jedinstvenu priliku za stjecanje dodatnih znanja i stručnosti koje će pridonijeti razvoju industrije i naše suradnje - izjavila je Gro Langaas Jensen, viša savjetnica za ljudske potencijale Kongsberg Protech Systemsa.

Ovogodišnji dobitnici stipendija imat će priliku završiti jesenski semestar na Sveučilištu u Trondheimu, nakon čega se vraćaju na matični fakultet i završavaju svoj studij. Nakon dragocjenog iskustva u NTNU, prošlogodišnji stipendisti Dino Bučević-Keran, Marko Knežević i Bruno Pešec, podijelili su sa zainteresiranima svoja pozitivna iskustva iz Norveške. M. Radošević

Natječaj do 15. travnja

Studenti se i ove godine natječu do 15. travnja za stipendije u iznosu od 60.000 norveških kruna koje pokrivaju troškove puta i smještaja u Norveškoj, troškove prehrane, boravišne dozvole te džeparca. Nakon povratka u Hrvatsku dobit će još ukupno 19.000 kuna stipendije do kraja studija. NTNU je drugo sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkim studijima u Norveškoj, s ukupno sedam fakulteta i kampusa, na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta.

Možda ste propustili...

UZ DAN 3. GARDIJSKE BRIGADE "KUNE"

Dan otvorenih vrata u vojarni

"ZAŽELI 4 - ZA LJEPŠI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC"

25 žena pomoć su za 150 osoba

Najčitanije iz rubrike