Novosti
SINDIKATI VLADI:

Smanjite si plaće!
Objavljeno 17. veljače, 2014.

Vezani članci

NATJEČAJ SE NE MOŽE PONIŠTITI

Preskupi Audiji ostaju za protokol, ministrima jeftinija vozila

ZAGREB - "Kad budu svi sindikalni vođe skinuli sebi 50 posto plaće, onda ću i ja skinuti sebi", poručio je to na novinarski upit Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. Njegova izjava reakcija je na istup Vilima Ribića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata, koji je u ponedjeljak pozvao članove Vlade da svoje plaće smanje razmjerno učinkovitosti.

- Njihov je učinak polovičan pa neka im takva bude i plaća - izjavio je, između ostalog, Ribić, zapitavši se što je Vlada učinila da oporezuje bogate koji primaju "bonuse od 17 milijuna kuna, a u krizi 16 milijuna". Ribić je Vladu optužio da na čelu sa Zoranom Milanovićem, "promašenom i neuspješnom ekonomskom politikom već šestu godinu mrcvari građane".

- Vlast je potkapacitirana ekonomskim znanjima na čelu s premijerom. Tko bi mu zamjerio što je išao na skijanje kada bi se u zemlji vidjelo svjetlo na kraju tunela - kazao je Ribić komentirajući najave da će zbog smanjenja proračunskog deficita Vlada smanjiti plaće u javnom sektoru. Najavio je da će sindikati javnih službi na eventualno smanjenje plaća odgovoriti na način, u opsegu i vremenu koje će ocijeniti najsvrhovitijim. Vlada bi, pak, prema njegovim riječima, trebala otići. Plaće u javnim službama, prema podacima Matice, od početka krize pale su 25 posto.(G.Ga.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike