Novosti
UHIĆEN PREDSJEDNIK LIJEČNIČKOG SINDIKATA

Dr. Ivica Babić osumnjičen za prijevaru
povezanu s ratnim profiterstvom
Objavljeno 30. siječnja, 2014.

Vezani članci

LIJEČNICI NASTAVILI RAT S MINISTROM

Na štrajk liječnika tromjesečni moratorij

VIROVITICA – O uhićenju i pretraživanju stana i garaže Ivice Babića, poznatog pulmologa i predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata jučer se u Virovitici moglo čuti i u pekarnicama, ali i u čekaonicama Opće bolnice Virovitica u kojoj radi i u kojoj su nam jedva dozvolili ulazak i fotografiranje.

Virovitičani su u nevjerici da je dr. Babić, ako je vjerovati neslužbenim informacijama, lažirao status ratnog vojnog invalida. Od njegovih susjeda doznajemo da je u komunikaciji izrazito ljubazan, uglavnom ne vjeruju da je to učinio i pomišljaju kako je riječ o odmazdi vlasti zbog njegovog sindikalnog djelovanja.

- Čula sam na poslu da su ga odveli. Šokirana sam, često ga viđam kad izlazi iz automobila. Što da vam kažem. To je za mene sitnog čovjeka visoka politika. Radim za minimalac u Tvinu i bolje se neću miješati, ali znam da je lažnih umirovljenika puna Virovitica i država – kaže Babićeva susjeda koja je željela ostati anonimna.

Dr. Ivicu Babića uhitili su jučer prijepodne pripadnici PNUSKOK-a, a nešto kasnije u njegovoj nazočnosti i pretražili njegov stan i garažu u Ulici Ljudevita Gaja 20 u Virovitici. U pratnji trojice istražitelje odveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Da je dr. Babić status ratnog vojnog invalida dobio temeljem lažne medicinske dokumentacije, sumnjaju u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je i pokrenulo cijeli postupak. Babićev odvjetnik Milenko Umičević izjavio je za HTV kako je njegov klijent navodno osumnjičen za kazneno djelo prijevare povezane s ratnim profiterstvom.

Neslužbeno doznajemo da je Babić mjesecima pod istragom zbog korupcije zbog čega je navodno kriminalistička policija već dolazila u bolnicu u kojoj radi.

- Institucije pravne države rade svoj posao i vidjet ćemo što će biti. Svi smo u bolnici iznenađeni i sama sam tu vijest doznala iz medija. Danas ga nisam ni vidjela ni čula, ali pacijenti neće trpjeti to što ga nema na poslu jer imamo još jednoga pulmologa na Odjelu za plućne bolesti. Doista ne znam što se dalje događati – rekla je Marijan Živko, sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica.

Početkom godine Nikica Gabrić iz Nacionalnog foruma prozvao je Babića da lažni invalid te da se u ratu poskliznuo izlazeći iz Hitne pomoći te lažiranjem dokumenata postao 40-postotni invalid. Uhićenje dr. Babića nisu željeli komentirati ni u Hrvatskom liječničkom sindikatu.S.Kadić

JOSIP ĐAKIĆ

predsjednik Hvidre

Neka institucije kažu tko laže

Josip Đakić, predsjednik udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata nije želio komentirati uhićenje Ivice Babića. “Dr. Babić nije član Hvidre i nije član HDZ-a. Neka institucije kažu tko laže, ja neću”, rekao je Đakić za Glas Slavonije.

PRITISAK ZBOG SINDIKALNOG DJELOVANJA?!

Ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer je o Babićevu uhićenju rekao samo: “Pričekajmo što će reći nadležna tijela”. “Ne mogu se oteti dojmu da je rigidno postupanje policije prema Babiću vezano za djelovanje Hrvatskog liječničkog sindikata, s ciljem da se dodatno oteža sindikalno djelovanje u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević.

Možda ste propustili...

AVIONI I HELIKOPTERI IZ SASTAVA HRZ-A SUDJELOVALI NA ZRAKOPLOVNOM DANU

Rafalei i MiG-ovi prvi put zajedno na hrvatskom nebu