Novosti
OVRŠNE DRAŽBE BIT ĆE ANONIMNE

Boro Grubišić: U Hrvatskoj
se razvila ovršna mafija
Objavljeno 29. siječnja, 2014.

ZAGREB - Na saborskoj raspravi o Ovršnom zakonu jučer se bacalo drvlje i kamenje po ljudima koji zarađuju na ovrhama.

"Razvila se ovršna mafija u ovoj državi koja se putem ovrha bogati na jednoj strani, to je mali broj, a na drugoj strani, hrvatske građane se uvodi u dužničko ropstvo, beskućnike i sve ostalo", rekao je HDSSB-ov Boro Grubišić.

Novina u zakonu je da građani čija je jedina nekretnina ovršena u njoj mogu živjeti još pola godine, no za laburista Branka Vukšića to nije dovoljno.

"Zašto ih hrvatska država ne bi zaštitila. Bar na neko vrijeme, bar u vrijeme krize. Ne samo šest mjeseci. Šest mjeseci mi izgleda kao podsmijeh. Evo, ovih šest mjeseci ti damo pa živi šest mjeseci i još plaćaj podstanarinu", kazao je Vukšić.

Novim ovršnim zakonom se širi opseg od izuzeća nad provedbom ovrhe u koje će se sada ubrajati dar za djecu i putni troškovi. Također u ovrhe nad nekretninama uključuje se FINA kako nekretnine ne bi bile prodavane ispod cijene, a prodavat će se putem web kataloga. "Moći ćete sudjelovati u dražbi koja je anonimna i nitko više neće moći utjecati na nju. Nema dogovora, ja toliko, ti toliko. Jer znate da se nekad namjerno, recimo, postavi više cijena da bi dražba propala prvi put pa se onda prodaje drugi put, pa treći put, daleko ispod cijene. To se sve isto događa", izjavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.(MS)

Možda ste propustili...

ZAMIJENJENO JE GORIVO I OBAVLJENI SU PLANIRANI RADOVI NA ODRŽAVANJU

Završen redoviti remont Nuklearne elektrane Krško

Najčitanije iz rubrike